Soft Knees – Couchclocking EP

Suomalaisduo Soft Knees julkaisee maaliskuun puolenvälin tienoilla (17.3.) debyytti-EP:nsä Couchclocking. Antti Mäntysaaren ja Jarno Kilpiän muodostaman duon lähtökohdat ovat erilaiset: toisella rockissa ja toisella elektronisessa musiikissa, ja se kuuluu hienosti eepeellä.

Varsinkin keskimmäinen, Cirrus, luotaa lupaavasti instrumentaali-musiikin aallonpituuksia. Tässä kappaleessa kuuluukin toisen suomalaisen yhtyeen hengenheimolaisuutta, jyväskyläläistä CC33:a. Eivätkä löyhät vertailut Apparatiinkaan ole täysin epäreiluja, joskin rosoisuutta saksalaisen soundeihin verrattuna kaivattaisiin lisää.

EP:n ensimmäinen, nimikko-, kappale on taasen menevintä Soft Kneesiä, jonka kuvittelisi sopivan alkuillan DJ-setteihin. Joskin loppupuoliskolla kuultava vokaalisämple vie biisin habitusta sille huonosti sopivaan suuntaan. Debyyttijulkaisun päättävässä Nebula Divessa ovat elektroniset vaikutteet selkeimmin esillä, rumpuja lukuun ottamatta, mutta niistäkin on annettava erityismaininta, sillä koko julkaisulla niiden rooli on mainio.

Kokonaisuutena Couchclocking on erittäin hieno, tuotantoarvot ovat kohdallaan ja genrerajat ylittävä fuusio-soundi hakee vertaistaan Suomessa. Soft Kneesin biiseissä on kyse tunnelmien ja äänikokemusten luomisesta hyvillä melodioilla. Suositellaan kuunneltavaksi käytännössä milloin vain, sohvan pohjalla, viikonloppuna, lomalla, töissä – joskaan twerkkaukseen tämä ei sovellu. Muuten peukkuja kouran täydeltä!

Avainsanat: , ,

2 kommenttia kirjoitukseen Soft Knees – Couchclocking EP

 1. Soft Knees kommentoi:

  Heippa Juhani!

  Hyvä blogi sulla, mahtava nähä että on ihmisiä ketkä huolella musiikkia kuuntelee ja ajatuksensa vielä sanoiksi pukevat! Seurantaan menee blogi.

  Kiitos arvostelusta ja lämmittää mieltä kauniit sanat :) Tarkennettakoon vielä sen verran, että vaikkakin jonkun verran rokkibändihommiakin taustalta löytyy, on kumpikin selvästi ensisijaisesti elektronista musiikkia enimmäkseen tehnyt. Ja onpa siellä klassisen opiskelua, kansanmusiikkia, demoskeneä ja ja… Noh, sinänsä täysin sivuseikka ja osuu sikäli oikeaan, että monenlaisista suunnista yhteen keittoon ammennetaan ja se ilmeisesti ja onneksi kuuluukin :)

  Kannattaa seurailla jatkossakin. Seuraavaksi on tulossa hieman housempi sinkku keväämmällä ja varastossa on jo muutenkin uutta tavaraa, joka seuraileekin enemmän tämän EP:n linjaa hybridisoundissa vierailevan kitaristin muodossa :)

  Hyvää musiikinnaatiskelukevättä sinne!
  -Antti / Soft Knees

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Moi Antti,
   kiitos kehuista! Meinaa mennä ihan seläntaputteluksi koko homma. Kiitos täsmennyksestä, ymmärsinkin, että suurilta osin elektroninen musa on taustalla vahvasti, mutta siellä onkin noin monipuolinen kattaus kaikkea. Sehän selittää mun mielessä vielä enemmän soundin monipuolisuutta.
   Hyvä kuulla, että jatkoa seuraa. Pidetään ehdottomasti silmällä jatkossakin, siis.
   -Juhani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.