Saltwater Sun – Habit On My Mind

saltwater sun

Saitti kun otti omaa lomaa, niin sain itsekin olla ajattelematta musajuttuja. Näin mä jotenkin ajattelin että siinä kävisi. Kuitenkin, kun lapselta kieltää jotain, eikös se sitä kahta kovemmin halua. Nimittäin pakahduin, kun jouduin koko viikonloppu odottamaan päästääkseni postaamaan niistä bändeistä, jotka nyt ovat kuluttaneet levylautasta. Olin viime viikolla todella tyytyväinen itseeni ja hankintaani, ja olen tietysti edelleen, kun löysin George Harrisonin All Things Must Pass (3xLP) -levyn. Se on ollut etsinnässä pitkän aikaa, enkä oikein ymmärrä miten sitä ei ole tullut aiemmin vastaan. Hirveästi uutta musiikkia en ole viime aikoina kuunnellut, mutta tuota upeaa soolo-Beatle-levyä varmasti enemmän kuin kyseisen vinyylipainoksen monikymmenvuotisen elinkaaren aikana yhteensä. Tulin viime maanantaina kotiin ja puhdistin levyt asiaankuuluvilla välineillä ja aineilla, putsasin soittimen, ja laitoin kotoisasti soivan albumin pyörimään. On siinä oma nautintonsa, epäilemättä.

Niin mutta siis, ikäväähän tuo saitin alhaallaolo oli, varsinkin kun sapettaa tämä oma saamattomuus kirjoittelun suhteen. Nyt kun ollaan linjoilla, täytyy esitellä eräs lontoolainen uutukaisyhtye, jolta tuli postia jo jokin aika sitten. Jos muuten olet promopostia laittanut viikonlopun aikana osoitteeseen slowshow@rosvot.fi, on todennäköistä, että se on kadonnut matkalla, joten lähetäthän uudestaan, ettei minulta mene upea bändisi /julkaisusi ohi. Kiitos.

Koko viime viikko ja viikonloppu on siten mennyt pakkomielteisesti kuunnellen hämärän verhoa raottaneen lontoolaisyhtyeen Saltwater Sunin biisiä Habit On My Mind. Nykyään jo vanhentuneelta tuntuva epätietoisuus ympäröi Saltwater Sunia, eikä yhtyeestä tiedetä oikein mitään. Biisi on kuitenkin niin rautainen, että se puolustaa kitararockissa paikkaansa vahvasti. En tiedä tuleeko mieleen yhtä sujuvasti etenevää kappaletta,  jonka kertsissä riittäisi näin paljon tartuttavaa niin monelle kuuntelijalle. Naislaulajan suoritus tuo mieleeni monta verrokkia, mutta yhtään niistä en osaa nimetä. Hämmentävää. Muutamassa yhteydessä Saltwater Sun on yhdistetty soundin puolesta Alvvaysiin, mutta siihen en lähtisi. Tai kertokaa te. Pirun kova debytanttibiisi.