Raumalainen festivaali Klustermus julkisti ohjelmansa

klustermusLänsirannikon pieni suuruus Rauma kokoontuu vaihtoehtomusiikin äärelle vapaaehtoisvoimin jälleen 7.6., kun Klustermus järjestetään. Festivaalilla esiintyvät Markus Perttula, Hopeajärvi, Musta Valo, Riutta, Lost Boots, Fjeld, , Teppo Vapaus, Hangman’s Voodoo, Njet.-yhtye, Stereo8000, ja Mäkelä  & Markus. Palataan esiintyjälistaan ihan kohta, mutta niille, jotka tuon listan perusteella vähänkin harkitsevat matkaa Raumalle, pitää huomauttaa pari asiaa: ensinnäkin, jos lähdet Turusta, TELMU ryn (Turun elävän musiikin yhdistys) järjestämään bussikyytiin kannattaa hommata itsensä; toiseksi, tapahtuma on edelleen ilmainen, kiitos Rauman kaupungin, vapaaehtoisten ja yhteistyöyritysten.

Perttula ja Hopeajärvi lienevät esiintyjistä tutuimpia, mutta tuntemattomammatkin ovat kuuntelun arvoisia. Edellä mainitun ja Mustan Valon perusteella huomaa varmaan yhteyden raumalaislevylafka Kaakao Recordsiin, jolle niin Musta Valo kuin Perttulakin julkaisivat viime vuonna levyt. Musta valo käy antamassa esimakua laatutietoisesta rockaamisesta Klustermusissa Bar Kukassa toukokuun loppupuoliskolla (23.5.).

Stereo8000:n takaa löytyvät  Ars Fennicaa pari vuotta sitten juhlinut Anssi Kasitonni ja tämän vaimo Maria Stereo, joiden yhtye uhkuu garage rockin ja folkin omaehtoista kotikutoisuutta. Lost Boots on äärimmäisen kutkuttava sekin, sillä se koostuu Sweatmasterin ja TV-resistorin jäsenistä ja keikkailee ensimmäisen kerran juuri Raumalla. Yhtään kappaletta yhtyeeltä ei vielä ole kuultavana – sääli.

Perttulan ja Telmu-bussillisen lisäksi Turkua edustaa myös , joka on tuttu trio jo muutaman vuoden takaa. Silloinen tuotanto ei kuulostanut omaan korvaani ihan valmiilta, mutta miten miellyttävää onkaan nähdä bändin edistys. Palasin bändin pariin kunnolla vasta hiljattain, ja voi helvetti miten mahtavalta kuulostaa Collapse Control Fortress (kuuntele heti!). Vähän hävettää ettei kotikaupungin bändistä tullut postausta aiemmin. Ehkä sitten täyspitkän albumin myötä korjaan erheeni paremmin. No, tässäpä he ovat.

Lopuksi vielä raumalainen, Klustermusissa esiintyvä yhtye, jolta myös sain aiemmin postia. Fjeld esitteli itsensä skandinaavisen taidepopin kontekstissa – ja mainittiinpa yhtymäkohtana muuan Mew. Pasmat menivät väärään kurkkuun, enkä päässyt yli Mt. Ebanks -kipaleen samankaltaisuuksista tanskalaisten kanssa. Fjeld on kuitenkin  lupaavalta kuulostava, mielenkiintoinen porukka, ja esim. Mt. Ebanks ja Bermuda erittäin hyviä biisejä Apple Thief Times EP:ltä. Ootellaan lisää. Josko Raumalla sit kesäkuun seitsemäntenä?

Jättäkää muuten järjestäjien kolehtiin jokunen ropo, jotta jatkossakin länsirannikko hellii teitä hienoilla tapahtumilla. Sillä vaikka Klustermusiin on vapaa pääsy, kelpuuttavat nämä lahjoitukset avoimin mielin ja sydämin.

Klustermus 2014
Raumalla lauantaina 7.6.2014 kello 14.00 alkaen.
Vapaa pääsy.
www.klustermus.fi