Norjalaista discofunkia ja paras kokoelma tänä vuonna

pinkcollectionBelgialainen Eskimo Recordings tunnetaan laatulafkana, ja sitä auraa vahvistaa entisestään juuri Spotifyyn ilmestynyt The Pink Collection. Se aloittaa kokonaan uuden kokoelmien sarjan – ja kokonaan uuden vuosikymmenen – levy-yhtiön toiminnassa. Mm. Aeroplane, Prins Thomas, Lindstrøm ja Satin Jackets lukeutuvat maineikkaaseen rosteriin. Väreihin perustuva uusi kokoelmalevyjen sarja starttaa pinkistä ja on kirjaimellisesti täynnä vuoden kovinta elektronista musiikkia: The Pink Collectionilla liikutaan 70- ja 80-luvuilla synailun lomassa groovea ja funkia unohtamatta. Sinun on aivan ehdottomasti kuunneltava tämä levy. Mikä huomioni veti tähän kokoelmaan, lopulta, oli norjalainen Made In Sane.

madeinsane

Bergeniläinen duo omaa paljon samaa kotikaupunkinsa toisen suuruuden, Röyksoppin, kanssa. Made In Sanen (kuva: FBFlying Circuits, kokoelman kappaleista erityisesti, rakentuu omintakeisen diskoilun ja funkahtavan soundin yhdistelmälle. Se myös tuo erehdyttävästi mieleen 80-luvulla julkaistujen Synthetisizer-sarjan levyjen soundia. Duolta ei ole toistaiseksi muuta kappaletta kuultavana, mutta jo tämä yksi vetää veden kielelle.

Kokoelmalta muuten huomionarvoisia ovat erityisesti Holy Models, Brynjolfur ja Majestique: näistä löytyy takuulla tykättävää paitsi Kavinskyn (viimeistään) popularisoiman soitannan faneille kuin toisaalta vanhemman elektronisen musiikin ystäville.