Neljän kappaleen kotimainen maanantai

Kun nyt tuo viimeviikkoinen Fast Show jäi piippuun, ajattelin purkaa hieman suomalaisjulkaisuja samaan postaukseen. Oltiin Akin kanssa samoissa polttareissa, happi ei aivan siis riittänyt kappaleiden keräämiseen. Pelkästään maaliskuu on muuten tarjonnut virikkeitä laajalta rintamalta, eikä lähiviikkojen suomalaiskappaleet ole huono esimerkki. Toki täytyy myöntää, että uusi viikko ei olisi aivan näin energinen aloitukseltaa, jos Flow Festival ei olisi julkistanut pitkäaikaista toivettani esiintyjälistalle, Real Estatea. Omasta näkövinkkelistä festarista alkaa muodostua suosikki-flow’ni, joten sen missaaminen ei varsinkaan nyt ole vaihtoehto.

Mutta kappaleista, kotimaisista. Parisen viikkoa sitten blogin suosikiksi tosissaan ryhtynyt Freeweights palasi puheenaiheeksi. Infinite Repeats on älyttömän hyvä, mukavasti hieman rauhallisemmin etenevä tyylittely kuin aiemmin. (Firevision-vibat tallella, jes!). Seuraavaksi bändin voi nähdä livenä keskiviikkona LeBonkissa.

Jyväskylästä alunperin oleva Captain Cougar julkaisee kolmannen albuminsa Åkerblomrörelsen, jolta Seventh Stage -kappale tarjoaa oivan maistiaisen tunnelmallista,  suomalais-väritteistä folk-americanaa, jota yhä useampi kotimainen yhtye viljelee todella onnistuneesti. Mikä mielenkiintoisinta, uuden konseptialbumin teema pyörii uskonnollisen johtajan Maria Åkerblomin tarinan ympärillä.

Delay Treesin Fireworks on harmillisen hyvä toinen single uusimmalta albumilta, joka julkaistaan toukokuussa myös Isossa-Britanniassa.  Joka kerta, kun kuuntelen mitä tähänsä hämeenlinnalaisten kappaletta, tuntuu että TÄMÄ on nyt se mun suosikki. Nyt mun suosikki on siis Fireworks. Harvinaislaatuinen bändi.

Lopuksi vielä hieman tuntemattomampi OK CultBlack Mambo –kappaleella kulkee jotenkin infernaalisen vaarallinen bassokuvio, jonka myötä tyyppien altsu-rock potkii  kiinnostavasti eteenpäin. Lauluraitaa olisin hionut vielä hitusen, mutta lupaavankuuloinen yhtye. Odotellaan, josko OK Cult saisi täyspitkän ulos piakkoin.