Neljän kappaleen keskiviikko

Ajankohtaismusiikkikatsaus on yhä vaan helpompi tehdä keskiviikkoisin, vielä saman päivän kappaleista. Miksiköhän juuri keskellä viikkoa tulee niin paljon täysosumia, ettei osaa, halua tai tarvitse valita näiden mahtavien biisien väliltä? Lempiasioita musiikkitarjonnassa tänään on ollut lukuisia, joista vähäpätöisin ei todellakaan ole Yumi Zouman tekemä coveri Air Francen kappaleesta.

Uusiseelantilainen siis nappasi paitsi It Feels Good To Be Around Youn coveroitavaksi myös Air Francen tyypit auttelemaan version syntymisessä. Pehmeäsoundista pop-musiikkia, joka etenee niin miellyttävästi, että näiden seuraan unohtuu ja ajantaju katoaa.

Avausraita Wanderlustia lukuun ottamatta tämänvuotinen Wild Beasts -hehkutus on jäänyt pahasti paitsioon. Present Tensehän on siis tämän vuoden parhaita levyjä. Mutta näiden herrojen astialta voi annostella muillekin kehuja. A Simple Beautiful Truth on levyn parhaita, mutta East India Youth on karsinyt pehmeyttä pois remixiään varten ja korostanut kappaleen hypnoottisimpia elementtejä upeasti.

Newyorkilaisen laulaja-lauluntekijä Nola Wrenin mukaan Soul Sucker on ’uusi demo vanhasta kappaleesta’. Vaikea uskoa, sillä kappaleessa yhdistyy poutapilven löytäneen Lykke Lin tahdit äärimmäisen koukuttavaan kertsiin ja mukanalaulantaan. Äärettömän hieno pop-kappale kietoo nopeasti pikkusormensa ympärille.

Jossain vaiheessa tuntui etten muusta puhunutkaan kuin blogissa tiuhaan viuhahtaneesta Still Paradesta. Nyt berliiniläis-yhtye palaa ihan kokonaisen EP:n myötä nimeltä Fields. Bändi on parilla aiemmalla raidallaan kietoutunut dreampopissaan hattaraisiin, joskaan ei liian sokeroituihin linjoihin, ja sama linja jatkuu vieläkin herkempänä. High Highsin fanit lienevät innoissaan.