Neljä kovaa soittolistapoimintaa, ja parikyt muuta hyvää

Mulla on tässä muutama erityisen hyvä biisi, jotka olen lisännyt tuohon uusimpaan Slow Show -soittikseen. Toivottavasti olet jo seuraaja. Tuon soittolistan päivittäminen tuntuu välillä kätevimmältä tavalta jakaa musiikkia. Joskaan siinä ei jokainen kappale saa sitä painoarvoa, jonka se ansaitsisi, siksi nämä esittelyt ikään kuin highlights -osiona, lisää löytyy Spotifystä. Mutta ennen poimintoja, nopeat kuulumiset.

Olen yrittänyt sellaista asiaa kuin ihan oikea loma. En ole tehnyt viikkoon töitä, mikä on poikkeuksellisen virkistävää. Siihen liittyy ja siitä johtuu myös viikon postaustauko. Olin mm. toista kertaa elämässäni abiristeilyllä, tällä kertaa valvojana. Se ei ollut läheskään niin stressaavaa tai kiusallista kuin olin odottanut. Laivan henkilökuntakin muistutti ystävällisesti, että nämä nuoret opiskelijat ovat pääasiassa hyvällä mielellä laivalla, eikä siksi ongelmia ole. Ja näinhän se menikin. Vastuullisena valvovana opettajana valvoin herkeämättä tietysti miltei puoli seitsemään aamulla ja keskustelin oman porukan kanssa. Se oli oikeasti mukavaa.

theassassin

Lomassa parasta on tietysti tuttujen näkeminen. Ollaan ehditty sukuloida ja nähdä paljon kavereita – käydä jopa Helsinki-visiitilläkin. Viime sunnuntain The Assassin, taiwanilainen elokuva Kinokopla-näytöksessä Turun Logomossa, hämmensi juonellaan ja ihmetytti visuaalisella otteellaan. Helsingissä vietetyt pari päivää menivät kavereita tavatessa ja Ateneumissa (Japanomania) ja Valokuvataiteen museossa (Poliittisen Valokuvan Festivaali ja Pojat). Erityisesti jälkimmäiselle vahva suositus.

Viimeksi Slow Show ’16 on päivitetty kahdeksan päivää sitten. Nyt lisäsin runsaat kaksikymmentä kappaletta. Tässä niistä vahvimmin esiin nousseet.

Damien Jurado – QACHINA

Maaliskuun 13. julkaistaan Juradon uusi levy Visions of Us on the Land, joka päättää levytrilogian, jonka aloitti MaraqopaQACHINA on uuden levyn toinen single soi niin kuin Seattle-folkin kummisedältä on totuttukin: eteeristä toismaailmallisuutta, shamanistista folk-pop-soundia, jonka kerrosten huokoisuus tarjoaa yhtä paljon vetovoimaa kuin kappaleen koukutkin.

FKA twigs – Good To Love

Tahliah Barnettin EP:t 1 ja 2, LP1 sekä M3LL155X ovat jo sementoineet tämän aseman timanttisena biisintekijänä. Siinä missä LP1 niitti suosiota, tuottajinaan mm. Dev Hynes, Clams Casino ja Paul Epworth, tuntuu jopa virkistävältä, että uusin Good To Love on perinteikäs pianoballadi. Mutta se ei ole muuttunut, että FKA twigsin uusi tuotanto kiinnostaa, ja on rautaisen hyvä biisi.

Ray LaMontagne – In My Own Way

En ole oikeastaan seurannut LaMontagnen tekemisiä kovin tarkkaan viime vuosina, mutta tämä on silti pyörinyt mukana. Ehkä siksi että olen tottunut kuuntelemaan LaMontagnea vähän aina. Uusin levy Ouroboros ilmestyy maaliskuun alussa (4.3.). Sen on tuottanut My Morning Jacketin Jim James, jonka yhtyettä myös kuullaan levyllä. Tähän toiseen singleen, In My Own Way’hin, ihastuin oikeastaan heti. Se, ja tuottaja Jim James, herättävät toivoa, että uusin Ray LaMontagne -levy voi olla paluu vanhaan, hyvään Ray-soundiin. Erittäin kova biisi.

Bibio – Town & Country

Bibio eli Stephen Wilkinson lukeutuu siihen brittituottajien joukkoon, jolta voi odottaa aina kiinnostavaa jälkeä. Muita joukkion jäseniä voisivat olla vaikkapa Gold Panda, Baths, Halls, mutta sillä erotuksella, että Bibiolla löytyy orgaanisempaa ja funkimpaa jälkeä. Kenties Wilkinsonin projekti on näistä suosikki juuri siksi. Kuten tällä uudella Town & Country -kappaleella, joka on suoraan sanoen upea. Se edeltää Mineral Love -levyä, joka ilmestyy huhtikuun ensimmäisenä.

!!! TÄSTÄ VIELÄ SPOTIFY-soittikseen, SLOW SHOW ’16 (Best new tracks of 2016) !!!