Mutual Benefit – Not For Nothing

mutual benefit

People sometimes ask me if the glass is half empty or half full. I don’t know, it depends on what’s in the glass. Is it liquid? Maybe gravel? Perhaps beetroot? Prawns? Maybe blood? Is it used in a sacrificial context?’ And they say, ‘It’s alright. We’ll ask someone else’. 

– Bill Bailey

Pidän itseäni optimistina. En tosin ole päätynyt tähän lopputulokseen lasin sisältöä arpomalla. Viime kädessä uskon että hyviä asioita tapahtuu. On hyvinkin mahdollista, jopa todennäköistä, että käyn syvissä vesissä, maanittelen, maalailen piruja seinille, mutta aina uskon että kaikki päättyy hyvin. Eikä se mielestäni ole harhaisuutta. Joskus optimistisuus saattaa viivyttää vääjäämätöntä katastrofia, tai siis sen tajuamista, ja aiheuttaa enemmän kurjuutta. Kuitenkin se on ominaisuus itsessäni, josta pidän ja joka on hyödyksi kun läheisillä ei riitä uskoa asioiden sujumiseen.

Jos joku olisi kysynyt kymmenen vuotta sitten, miten suhtaudun asioihin, olisin uskonut olevani lievästi pessimistinen ja kyyninen. Nykyään sille tielle eksyessä saatan olla kovin itsepäinen. Silloin on tärkeää, että elämässä on sellaisia ihmisiä kuin itselläni, jotka jaksavat olla läsnä ja oikoa kieroutunutta maailmankuvaa synkkinä hetkinä. Ne ihmiset tulivat mieleen Jordan Leen Mutual Benefit -nimen alaisuudessa tehdystä pop-folk-kappaleesta Not For Nothing. Omistan musiikkipäiväkirjastani heille yhden sivun ja soitatan heille tämän kappaleen.