MØ – Never Wanna Know

BIKINIDAZETanskalainen hurmaajatar ja lauluntekijä  päätyi Pilgrim -kappaleellaan viime syksynä ihan postauksen asti – vanhassa osoitteessa, mutta kuitenkin. Itseasiassa pidin ihanan kujeilevasta ja kulmikkaasta Pilgrimistä niin paljon, että se oli yksi suosikkikappaleitani ja ns. listalla. Ja nyt kun muistelen kappaleen tahtiin fiiliksiä, niin kyllähän tämä saa IKEA-tuolin natisemaan (itsekootuissa) liitoksissaan kuuntelun aikana. Jossain määrin jopa aiheellisesti MØ keräsi tuolloin välittömästi lukemattomia vertauksia Grimesiin.

Uusi kappale Never Wanna Know ei ole enää edes hyvällä mielellä Grimesiä eikä se, kumma kyllä, haittaa yhtään. Tämän uusimman singlen ja edelleen huikean Pilgrimin välissä on toki ilmestynyt muutamia kappaleita, kuten Glass ja Waste of Time ja sen sellaista, mutta vasta Never Wanna Know onnistuu palauttamaan mielenkiinnon.

Hieman paradoksaalista kenties, mutta uutukaisen soundi on vahvasti neiti del Reyn pelikirjasta lainattua. Tietenkään tämä ei haittaa, vaan MØn balladi saa meidät kaipaamaan Lanaa entistä enemmän. Vaihdetaan kyynikon näkökulma hetkeksi teinivuosien tyttöbändihaikailuun. Bikini Daze EP ilmestyy lokakuun puolen välin jälkeen (20.10.), jolta myös Never Wanna Know on. Alla myös aiempi XXX 88.

Avainsanat: ,