Mitä levyjä odotat?

Monta ähkyä jouluun mahtuu. Mutta aina niistä toipuu. Katsotaan levylistojen jälkeen siis tulevaisuuteen. Aina vuoteen 2014 saakka. In the year two thousand (and fourteen). Hankitaan uusi ähky, levyistä. Oman odotuslistani lisäksi olisi kiva kuulla teiltä, mitä albumeja odotatte, mitkä puuttuvat oleellisina, edes puolittain varmistuneina omasta listastani? Etenkin kotimaisia saisi olla lisää.

Olen koonnut hieman listaa jo jossain määrin varmistuneista levyjulkaisuista ensi vuodelle, ainakin talvi-kevät -akselille. ”TBA” (to be announced) tittelillä heiluu lukuisia artisteja, joten niitä on syytä kohdella toistaiseksi lähinnä huhuina. Tähän joukkoon mahtuu mm. Frank Ocean, The Horrors ja Solange Knowles. Silti omat suosikkini Wild Beasts, Real Estate ja DIIV ovat kaikki itse vahvistaneet albumijulkaisun ensi vuodelle, vaikkei konkretiaa hirvittävästi olekaan. (Jossain muistelen nähneeni huhuja myös Fleet Foxesin vielä varmistumattomasta levystä, mutten nyt löytänyt lähdettä uudestaan, joten ansainnee korkeintaan sivulausemaininnan).

Listahan ei tietenkään ole kattava saati järjestyksessä, kun en suomalaisistakaan saanut päähäni enempää kuin Koria Kitten Riotin, Delay Treesin ja Yournalistin uutukaiset. Silti jo nuo kolme kiinnostavat ketä tahansa.

Ulkomaisista uteliaisuuteni herättävät mm. Broken Bells (ensimmäinen LP oli melkoinen pannukakku hyvistä hetkistään huolimatta), Metronomy, The War On Drugs (tietenkin, sillä Red Eyes on loistava ensisingle), Snowbird (Cocteau Twinsin Simon Raymonde ja Massive Attackin ja Midlaken kanssa kiertänyt Stephanie Dosen yhdistivät voimansa), Temples sekä East India Youth (joka on William Doylen uudehko projekti). Tsekkaa alta lista ja kerro kommenteissa mikä mainituista kiinnostaisi ja/tai mitä lisäisit!

 • Asgeir – In The Silence
 • I Break Horses – Chiaroscuro
 • James Vincent McMorrow – Post Tropical
 • East India Youth – Total Strife Forever
 • Koria Kitten Riot – Rich men poor men good men
 • Delay Trees – Readymade
 • Yournalist – Plays Jazz
 • Broken Bells – After the Disco
 • Warpaint – s/t
 • Damien Jurado – Brothers and Sisters of the Eternal Son
 • ceo – Wonderland
 • Gardens & Villa – Dunes
 • Temples – Sun Structures
 • William Fitzsimmons – Lions
 • MØ – No Mythologies to Follow
 • St Vincent – St Vincent
 • Metronomy – Love Letters
 • Elbow – TBA
 • Max Cooper – Human
 • The War On Drugs – Lost in the Dream
 • Mogwai – Rave Tapes
 • Snowbird – moon
 • Bruce Springsteen – High Hopes
 • CYMBALS – The Age of Fracture

10 kommenttia kirjoitukseen Mitä levyjä odotat?

 1. Joonas kommentoi:

  No huh, en edes tiedä vielä, keltä suosikkiartistiltani on tulossa levy ensi vuonna, mutta sun listalta ja ekan Delay Treesin sinkun kuultuani odotan tuota levyä Metronomyn ohella todella paljon.

   1. Joonas kommentoi:

    Aika vaikeeta on English Rivieraa paremmaks kyllä pistää, mutta toivon parasta. I’m Aquarius ei itselle vielä ihan ollu täsmäisku, vaikka kiinnostaa kyllä.

    1. Juhani Juhani kommentoi:

     Totta turiset. Kertoo tietty jotain että oli mennyt toi I’m Aquarius ohi mut kattellaan. Ehkä istuu levylle paremmin.

 2. Antti kommentoi:

  En tiedä puuttuvatko listalta, mutta mielenkinnolla odotan seuraavia kuultavaksi

  Iisa / ? – Iloisesti pulppuava Perjantai on kiva etsiä soittolistalle aina torstaisin ja perjantaisin.
  Sisältää samanlaisen musiikillisen viehättävyyden kuin Gotyen ”Somebody That I Used To Know”. Mikäli koko albumi on yhtä mielenkiintoinen, niin paha laittaa enää paremmaksi. Ilmestyiköhän albumi kevään kuluessa tai olenko sekoittanut artistit ?

  Scandinavian Music Group / Terminal 2 – Tosi kaunis ”Balladi 1” viitoittaa lupaavaa tietä
  jo 7:nnelle SMG -albumille.

  Indica / Akvaario – Mielenkiintoinen, mutta täysi ”?” tarjoaako edellisten levyjen sisältöön
  myös hiukan jotain uutta.

  Rosvojen artikkelin (All Ears – Mikko / Mercedes Bentso, Yhdentekevää, SOFA ja Rauhatäti)
  perusteella nämäkin (3) pitää kuunnella edes kerran lävitse.

  Yhdentekevää / Yhdentekemää
  Rauhatäti / Labyrintti
  SOFA / ?

  Suvi Isotalo / Näin Minusta Tuli Ihminen

  NONONO / ? – Sivuillaan lupaavat uutta materiaalia 2014, mutta mahtaako koko albumia tulla vielä ?
  Tällaisesta Urban-Indie:sta pitävälle ”Pumpin Blood” ei ole voinut mennä ohitse. Mielenkiintoinen poppoo joka tapauksessa.

  Lieminen / ? – Lopuksi tämä iloisen ja tarttuvan ”Tääl On Lieminen” biisin taakse kätkeytynyt hemmo.
  Tästäkin menee Rosvoille kiitos (Mira), kenen loistavalta soittolistalta tämä löytyi kesällä.
  Ilmestyyköhän albmumi vielä ?

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Hyviä lisäyksiä! Iisan albumille ei itelläkään oo ilmestymispäivää, mutta toki maininnat löytyy ”alkuvuonna 2014” julkaistavasta albumista, eli eiköhän se tulossa ole. NONONOn yhteydessä on kieltämättä ollut puhetta debyyttialbumista, sekin alkuvuodeksi 2014. SMG kiinnostaa jotenkin vanhastaan myös, kuin myös nuo All Earsin tyyppien poimimat suomi-räppääjät. Täytyy sanoa, ettei Liemisestä ole yhtään tietoa, ei edes pientä huhua, vaikka kaiken järjen mukaan levy voitaisiin puskea ensi vuonna ulos.

   Suomi-osastolta tajusin puuttuvan ainakin Black Twigin ja Gim Kordonin levyt! Toisaalta, kun Solitin bändeistä puhutaan, Prince of Assyrian kakkosalbumi tullee myös 2014. Huh, onhan tässä jo listaa!

 3. Miia Miia kommentoi:

  No siellähän se Mesmerise tosiaan on! Voiko Sun Structures olla tuollaisten biisien perusteella pettymys? En usko, mutta hitto, on sitä lupaavien tapaustenkin edessä joutunut debyytin ilmestyttyä joskus pettymään.

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   No joo, oikeassa oot, lupaavalta vaikuttaa. Tavan takaa tuollaiset biisit ja noste enteilevät hyvää, vaikkakaan pessimisti ei pety. Eieieiei, Sun Structuresin pitää olla hyvä!

 4. Jussi kommentoi:

  Angel Olsenin tuleva levy herättää innostusta, kuten myös Actress ja Ricky Eat Acid. Liars lupaa uutta flädyy maaliskuuksi. Sit jos mututuntumalta jotain uskallan toivoa niin Healthin uus kuulostais hyvältä ja Topsin kans.

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Totta muuten, Jagjaguwarhan sen julkaisee, oikein hyvä lisäys tuo Angel Olsen. Actresskin todella mielenkiintoinen. Ricky Eat Acid hieman vieraampi itselle, Liarsistakaan en ole oikein koskaan syttynyt. Ehkä 2014, vihdoin.
   TOPSin albumi muuten kelpais sekin toivelistalle. Saiskin esittää toiveita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.