Mitä kuuluu

Yritin miettiä, mitä tässä välillä on tapahtunut. Postauksia on ripotellen ilmestynyt toki, muttei yksittäisiä biisejä kummempaa. Syksy ja alkutalvi ovat olleet ehkä kiireisimpiä ikinä, mutta töissä oon sentään saanut melkoisen draivin päälle, flow-tila ja sillee – blogin kustannuksella tosin. Milloin olisin kuunnellut näin vähän uutta musiikkia? Tai käynyt viimeksi edes sähköpostissa? Saapa nähdä millaisia listauksia kirjoittelen, kun juuri nyt tuntuu, etten koko vuotta edes hahmota niin hyvin.

No, missä ainakin olin? Pari viikkoa sitten Turun konserttitalolla, itselleni vieraammissa ympyröissä. Verneri Pohjolan Jazzfoniset pelit -konsertti oli upea kokemus. Atso Almilan johtama Turun filharmoninen orkesteri löi hynttyyt yhteen Pohjolan, Olavi Louhivuoren ja Iida-Vilhelmiina Laineen kanssa. Lopputulemana jazzia ja isoa orkesteria. Flame Jazzin kanssa yhteistyössä toteutetulla tapahtumalle soisi jatkoa, sillä Pohjola oli mieletön trumpetin varressa, kuten myös Louhivuori rummuissa. Suomijazz ruulz, kuten tietty Jazzpossu tietää. Enpä kyllä valittaa TFO:nkaan upeasta soitannasta.

Kauaksi en toki ole poikennut katsomistenkaan osalta, kun jazz-legendasta kertova Sonny Rollins Beyond The Notes -dokkari oli (tai siis on vielä 4h) katsottavissa Areenasta. Yhtälailla suositeltava dokumentti on Frank Sinatran syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi YLETeemalta esitetty All or Nothing At All. Tosin Teemalla on ehditty vasta ensimmäiseen osaan, mutta Netflixistä voi katsoa kyseisen dokumentin jo kokonaisuudessaan. Kummatkin erinomaisen kiinnostavia musiikin ystävälle.

Jottei nyt ihan jämähdetä Jazzpossun aiheisiin, olen ehtinyt kuunnella jotain blogin keskivertopirtaan osuvammin sopivaa musiikkiakin. Kuten vaikkapa EL VY. The Nationalin Matt Berningerin ja Menomenan Brent Knopfin yhteisprojekti on hämmentänyt mua pitkin syksyä. Return to the Moon on hauskanoloinen, joskin hieman suunnaton levy, jota ei käy määritteleminen. Paul Is Alive on kova biisi.

Täytyy yrittää jotenkin niputtaa tätä vuotta postausten muodossa lähiaikoina. Jospa sitten pääsisi puhtaalta pöydältä liikkeelle.