Milja – Pellavaa

milja

Tänään mulle lähetti postia Milja – 18-vuotias helsinkiläinen. Hän kertoi itsestään ja tekemästään musiikista tarpeeksi, jotta tartuin syöttiin, muttei kuitenkaan liikaa. Olisipa useampi viesti tällainen. Nimittäin jos artisti äityy promoviestissään kertomaan koko elämäntarinansa ja syväluotaamaan kappaleitaan turhan perusteellisesti, blogistin tehtävä saattaa näivettyä ennen kuin on alkanutkaan. Miljan tapauksessa ikä sekä maininta bossa nova -elementeistä uudessa Pellavaa-biisissä olivat itselleni niitä kiintopisteitä.

Laulaja-lauluntekijän ikä herätti toki mielenkiinnon mutta myös varauksia, mutta turhaan, sillä kuten tämä itsekin erittelee Pellavaa-kappaleessa on sitä soulia, ikävuosia enemmän.  Yhä hämmentävämmältä tuntuu, että kappale on jossain muodossaan ollut olemassa jo neljä vuotta sitten. Hienosti tuotettua ja tulkittua jazzahtavaa tunnelmointia, jossa nautin erityisesti saksofonin korostomattomasta roolista suunnattomasti. Upeasti soivan avausraidan jälkeen on kiehtovaa odottaa, millaiseksi Miljan tähti lopulta tuikkii, edellytyksiä tuntuu olevan jopa genrerajojen ylittävään menestykseen.

Alla myös mainio video biisille. (Näinkin mainiosta artistista ja kappaleesta luulisi jo löytyvän vaikka minkälaista mainintaa julkaisussa jos toisessakin, mutta kovin niukasti Miljasta oli missään kirjoitettu. Pellavaa on ainakin hyvä katalyytti.)

http://www.youtube.com/watch?v=S_37l5yoRXE&feature=youtu.be