Marika Hackman ja tulevaisuuden artistibingo

BBC Sound of … -artistibingon rinnalle on viime vuosina noussut brittibloggaajien oma lista. BBC:n soundit on käytännössä valistunut arvaus muusikoista, jotka tapahtuvat isosti. Ehkä. BBC:n raadissa vaikuttavat ns. establishmentin edustajat vahvasti edelleen, mm. NME:ltä, The Guardianista, Sunday Timesista, Radio1:sta jne, mutta toki myös The 405:sta ja muista nettijulkaisuista pääsee vaikuttajia mukaan. BBC:n alustavan listan (nk. longlist) voit tsekata täältä.

Tänäkin vuonna 59 blogivaikuttajaa laati oman vaihtoehtoisen listansa, jonka nämä painottavat sisältävän vain omia suosikkejaan tällä hetkellä, eivät (välttämättä) tulevaisuuden toivoja. Siksi se kiinnostaa minuakin paljon enemmän. The Blog Sound of 2014 -nimellä kulkevan longlistin pääset lukemaan täältä. Kumpikin lista sisälsi mm. BANKSin, George Ezran, Royal Bloodin.hackman

Toki tässä olisi tonttia pohtia, mitä virkaa nämä listat varsinaisesti toimittavat, muuta kuin että ”määtiäsi” arvan osuessa. Mitä artistit itse ajattelevat päätymisestä näille listoille, ovatko ne todella ponnahduslautoja, kädenojennuksia, ovenavauksia? Vai porkkana teollisuuden juoksuhiekkaan?

Tyydyn mainitsemaan  hetkestäni besserwisserinä (ja se oli lyhyt hetki):  tunsin pientä mielihyvää jo tietäessäni mistä artisteista puhuttiin, saati kun oma valinta olisi osunut samaan listaan. Brittiblogien listasta poimin myös monta artistia, joista olisi pitänyt kirjoittaa jo monesti. Shoulda coulda woulda.

Ei tehdä samaa virhettä kahdesti. Marika Hackman on tehnyt ihananmahtavan version Joanna Newsomin ’81:sta. Lisääpä yksi ’n’ sukunimeen ja kyseessä voisi olla suomalainen perijätär.  Vaan kyseessä on britti-laulaja-lauluntekijä. Enkä minäkään tiedä, onko Hackman tulevaisuuden toivo, tai pitäisikö sitä edes sanoa vaikka tietäisin, mutta hyvin tällä artistilla menee. Jos et usko, tsekkaa vaikka vakuuttava kappalemateriaali alta ja jatka sen jälkeen soundcloudiin, jossa rutkasti huikeutta lisää. Alla mm. mainittu cover, oma kappale Cinnamon (kummatkin nämä Marikan Sugar Blind EP:llä, joka ilmestyy 9.12.) ja yhteistyö Sivun kanssa!