Levyvalinta: On Volcano – Hide & Seek

on volcano hide seek

Tampereelta ponnistanut post-rock-kokoonpano On Volcano oli hyvässä vauhdissa viitisen vuotta sitten: New Blood EP oli hieno julkaisu, bändillä oli tuulta purjeissa ja kiinnostusta Suomen rajojen ulkopuolellakin. Vaikkakin kyllä On Volcano sai kotimaisetkin tietäjät kananlihalle. Nyt se on julkaissut uuden levyn, Hide & Seek, monen vuoden hiljaiselon jälkeen.

Mitään lopettamispäätöstä yhtye ei tehnyt aikanaan, mutta kun bändin toiminta ei aktivoitunutkaan odotetusti, yhtyeen jäseneet Minna SihvonenLassi Peltoniemi ja Sami Koppinen keskittyivät muihin projekteihin. Peltoniemi vaikutti mm. erinomaisessa Avasaxassa, Koppinen Musta Mökki -kokoonpanossa, ja Sihvonen ehtivimpänä mm. Streak and the Ravenissä ja Solano & The Profettesissä (joka muuten buukattiin turkulaiselle Solinalle).

Hide & Seek on nauhoitettu jo neljä vuotta sitten. Tuolloin ei julkaisijaa löytynytkään, joten se unohtui pyörimään kovalevylle. Se on sääli. New Blood EP:llä bändi oli kovassa vedossa viisi vuotta sitten, Mission tuolta eepeeltä suosikkini, mutta Hide & Seekillä yhtye olisi kääntänyt uuden sivun urallaan. On Volcano kertoi promoviesteissään aikanaan, että indie pop post-rock -vaikuttein on heidän alaansa. Tämä uusi, vanha, levy toteuttaa tätä keskeistä teesiä vahvemmin kuin yhtye koskaan. Esimerkiksi kappaleiden Oh, Jeunet, Darfur ja The Orangery vesivärien pehmeydellä äänialaa maalaavat pensselinvedot tekevät niistä suureellisen hienoja kappaleita hienossa kokonaisuudessa.

On hämmentävää kuunnella nyt uutta levyä yhtyeeltä, joka elää osittain vain muistoissa. On Volcanon haamu palaa kummittelemaan potentiaalillaan. Turha valittaa kuitenkaan siitä mitä olisi voinut olla. Meillä on tämä levy hyppysissämme nyt. Olkaamme siis tyytyväisiä, kuten On Volcanon Lassi, joka totesi olevansa mielissään saadessaan kappaleet pois pölyttymästä. Kenties voimme saada yhtyeen jälleen lihaksi tarpeeksi kovalla kuuntelulla ja fanituksella. Kuuntele alta Oh, Jeunet ja suuntaa Spotifyyn tai Bandcampiin koko levyn perässä.

[bandcamp width=100% height=120 album=396006211 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small track=283089816]