Laurel – Fire Breather

laurelÄkkiseltään en osaa sanoa, milloin / miten olen törmännyt  Laurel Arnell-Culleniin, mutta seuraa-namiska säästää vaivaa urakalla, kun tämän parikymppisen laulaja-lauluntekijän uutukainen hypähtää silmille. Laurel-nimellä esiintyvä vakuuttava  pop-neito julkaisee  singlen, Fire Breather The Desert, joista ensimmäillä haetaan tälle uutta suuntaa, samanhenkisesti kuin pari viikkoa sitten kuullulla Rosie Lowella. Nimikkokappale Fire Breather onkin voimakas veisu ja paras pop-kappale, jonka olen viime aikoina kuullut. Laurel on itse kirjoittanut ja tuottanut kappaleen, mutta miksaajaksi on värvätty Cenzo Townshend, joka on työskennellyt kaikkien kanssa aina U2:sta Yeasayeriin, Skatersiin ja niin edelleen.

Jälkimmäisenä mainittu b-puoli, The Desert, on omaan makuun hieman liian samankaltainen HAIMin ja Lorden kanssa, mutta on tärkeä vastinpari singlen a-puolelle ja enemmän linjassa Laurelin aiempien kappaleiden kanssa. Huomenna kyseinen artisti astelee yhdelle tähänastisen uransa merkittävimmistä esiintyjälavoista, kun tämä lämppää MS MR:ää. Vaikka lämmittelijän roolit ovat aina vaikeita – niin äänentoiston, soittoajan kuin roolin puolesta – on Laurelilla mahdollisuus voittaa samansuuntaiseen musiikkiin potentiaalisesti kallellaan oleva yleisö puolelleen vahvalla biisimateriaalilla.

Pianovetoisista demoistaan tutuksi tullut (toim.huom. Nyt muistankin, Blue Blood -demo oli aika huikea!) Laurel omaa muuten vahvan biisikatalogin jo itseäänitettyjen kappaleidensa puolesta. Kannattaa tsekata erityisesti herkkä Next Time ja dramaattinen Mankind.