Kotoisat sävyt – Retki

© Aki Roukala
© Aki Roukala

Maineikkaita kotimaisia artisteja hoivannut Kioski Records julkaisee Kotoisat Sävyt -yhtyeen albumin Halki Synkkien Maisemien toukokuun alussa (2.5.). Ensisingle uutukaisjulkaisulta onkin kiharaisempi tapaus: garagelle silmää iskevä rock polkee energisesti laulaja Antti Karjalaisen hypätessä ”joojoo!” -huudahduksen myötä varauksetta mukaan.  Puolessa välissä haukataan hetki happea, kunnes ollaan valmiita Yournalistia mukailevaan suomirock-lopetukseen.

Retki onnistuu kappaleena: se on äärimmäisen positiivinen ja koukuttava. Tietyssä mielessä mieleen juolahtaa toinen kotimainen bändi Pimeys. Paitsi ettei yhtäläisyyksiä ihan hirveästi ole. Kotoisat Sävyt voisi olla korkeintaan edellä mainitun yhtyeen veljenpoika-bändi, joka lisää verenperintöön annoksen farkkuliiviä ja riehakkuuta. Ja siitä markkinarako tälle bändille löytyykin.

Tyypeille olisi hyväksi saada toukokuinen levyjulkkarimomentum vyöryyn ennen kesää, ottaa napakka festaribuukkaus, jossa pönötys on sivuseikka ja jossa olisi tilaisuus näyttää kyntensä. Kenties Kotoisat Sävyt osoittaa olevansa seuraava sensaatio suomi-rockin uudessa tulemisessa, aivan kuten Pimeys vajaa pari vuotta sitten, mutta jo nyt on varmaa, että kyseessä on erittäin pirteä uusi tuttavuus.

Avainsanat: , ,