Karoliina Kuutio – Cut My Hands Off EP

© Lauri Hannus
© Lauri Hannus

Alla on kuultavana Karoliina Kuution eteerisesti soiva, pianovetoinen Cut My Hands Off EP. Karoliina Kuution takaa löytyy turkulaisessa Loft Apartmentissa vaikuttanut Sanni Pesonen. Loft Apartmenthan tekee (/teki?) erittäin hyvää elektronista pop-musiikkia, mutta sen vaikutteet Kuution eepeellä kuuluvat harvakseltaan. EP:n nimikkokappale Cut My Hands Offilla synaiset elementit lähinnä sävyttävät pianopoppia, joskin silloinkin onnistuneesti. Se on samalla eepeen paras kappale ja kestää parhaiten kuuntelua.

Omaan makuuni elektronisuutta kannattaisia viljellä muuhunkin tuotantoon, maltillisesti, sillä jo Cut My Hands Offilla soundi kerää luonnetta hienovaraisen synan myötä. Niin klassinen kuin Kuution laulu ja piano -yhdistelmä onkin, ajoittain sekä sello että Antti Erkkilän basso ja taustalaulu tuovat nekin vivahteita ilmaisuun.

Vaikka tuo nimikkokappale soi minulle hienoiten, From Skin herkistelee niin että tätäkin kuulijaa sattuu. (Vaihdan kenties suosikkikappalettani). Kokonaisuutta ajatellen onnistuneen eepeen merkkinä voisi pitää sitä, että kappaleiden monennellakin toistokerralla niiden kuntokäyrä on nousussa. Lisäksi Karoliina Kuution eepeetä kuunnellessa voi olla kiinnostavaa tietää, että tämä on vasta viime kuussa äänitetty. Jahka Kuutio kerää soolokokemusta vielä lisää vyölleen ja vahvistaa omaa taiteilijan ääntään entisestään, mihin tämä vielä pystyykään? Todella hyvä pelinavaus.

Karoliina Kuutio FB // Soundcloud