Joy Kills Sorrow – Such Great Heights (The Postal Service cover)

newjksivyEn oikeastaan etsinyt mitään, kun löysin bostonilaisyhtyeen version The Postal Servicen ikonisesta pop-kappaleesta Such Great Heights. Kappale on lähdemateriaalina riskaabelia materiaalia, eikä vain siksi, että alkuperäinen on mieletön, vaan myös koska Iron & Winen versio on omannäköisenään alkuperäisen tasolla.

Modernia bluegrass/folk -soundia veivaava Joy Kills Sorrow säilyttää tulkinnassaan tempon lähempänä alkuperäistä kuin Sam Beamin hiiviskelty villasukkaversio (josta pidän kyllä valtavasti myös). Laulaja Emma Beatonin äänen väri istuu myös mainiosti tähän rivakkaan menoon. Joy Kills Sorrow’n lämmin ja omaperäinen versio on jo vuoden ikäinen, mutta kannattaa tsekata yhtyeen Wide Awake -julkaisu myös – etenkin kun nämä ilmoittivat hiljattain jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Alla vielä symppis video coverille.

2 kommenttia kirjoitukseen Joy Kills Sorrow – Such Great Heights (The Postal Service cover)

 1. Visa Visa kommentoi:

  Hyvä versio! Biisihän on suht pyhä (ei niin pyhä kuin The District Sleeps Alone Tonight), mutta hienosti se saa uudet kasvot ja nostaa sopivasti hattua alkuperäisen suuntaan. Iron & Winen villasukkaversio (mahtava termi!) on hyvä myös, mutta täysin Beamin näköinen. Bluegrass-versiointimeininki tuli joskus muinoin tutuksi, kun Jussi Syren Groundbreakerseineen teki levyllisen HIM-covereita. Esim. joku In Joy and Sorrow tai puhkikulunut Join Me saivat ihan uutta henkeä. Siitä innostuneena törmäsin erinäisiin coverprojekteihin, kuten Iron Horse, joka versioi enimmäkseen Metallicaa. Ja ruotsalainen Hellsongs, joka teki loungeversioita heviklassikoista. Noissa jutuissa on ehkä vähän (paikoin paljonkin) huumoriaspektia mukana, mutta tuo Postal Service -versiointi toimii oikein kelvollisesti.

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Kiitti Visa!

   Samaa mieltä, oon aina pitänyt niin Beamin versiosta kuin alkuperäisestäkin tahoillaan. Tä versio tuo niiden kappaleiden väliin jotain vielä ja muodostaa ikään kuin jatkumon. Mun täytyy kyllä tutustua noihin sun mainitsemiin versioijiin ja versioihin vielä, kiitos vinkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.