Jos sul lysti on niin kädet yhteen lyö

Oletko kyllästynyt tavanomaisiin soittolistoihin? Kaipaatko rytmiä elämääsi? Onko taputtaminen omaan tahtiin vaikeaa? Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin ’kyllä’, tiedänpä jotain juuri sulle. Mut hei, ei kukaan oleta, ettet pysy rytmissä taputtaen vaikka laittaisitkin subscribeen tämän soittiksen.

Kokosin soittolistan yksinkertaisen absurdista lähtökohdasta: biiseistä on löydyttävä taputusta. Mun on pakko suorittaa rytmikkäät, peräkkäiset tuplataputukset himassa aina, kun joku erinomainen biisi ne sisältää. Siitä se ajatus sitten lähti. Etsin ja karsin kappaleet 22:een. Clap Your Hand Say Yeah! avaa itseoikeutetusti soittiksen.

Minkä takia taputuksia edes tungetaan kappaleisiin? Kaikki We Will Rock Youn jälkeinen kuulostaa kornilta (biisi ei löydy soittiksesta), tai clap-äänitehosteelta, niin kuin useimmissa rap-biiseissä (pari soittiksella, kuten The Gamen How We Do).

Musta olisi mahtavaa, jos jollain olis pokkaa päättää biisi aplodeihin – mikä on kuitenkin se perimmäisin käsien yhteen viemisen pointti riemun osoituksena, nykyään siis. Mutta hei, onnekkaita olemme. Ruotsalaiset tämänkin ovat tehneet jo: I’m From BarcelonaThe Painter-kappaleelta tuokin löytyy. Muuten biisejä on The Monkeesista  ja John Mellencampista The Clashiin ja vaikkapa Belle & Sebastianiin. Laitas yltä kuunnellen. Taputtaminen mukana on valinnaista.