Ihastu: George Ezra

ezraBristolilainen George Ezra on mahtava tyyppi: voimakas lauluääni tuo bluesihtavat kappaleet eloon vimmalla. Niin mies kuin materiaali kantavat vuosia niskassaan, niin ensikuuntelulla saattaa ainakin luulla, mutta debyytti-EP Did You Hear The Rain? julkaistiin viime vuoden loppupuolella vasta ja itse toivevävy puskee vasta 20:n nurkilla.

BBC Sound of 2014 -paneelin valinnoissa Ezra päätyi viidennelle sijalle. Uusi kappale Cassy O’ sekoittaa loistavasti monta ulottuvuutta, jotka tarvitaan menestyksekkääseen sävellykseen.

Ensinnäkin se on hyvin positiivis-henkinen rallatus, johon on helppo lähteä mukaan. Eipä tätä olisi kovin vaikea kuvitella kapakan väkeä iloisesti yhdistäväksi jukeboksi-biisiksi. Toisaalta se on myös erittäin tarttuva, melkeinpä liiankin. En osaa päättää, alkaa kappale rasittaa jo ensimmäisellä kuuntelulla, vai onko se yksinkertaisesti purkka tukkaan -tarttuvaa. Lupaava aloitus joka tapauksessa uudelle eepeelle, jota kappale edeltää. (P.S. Kun kerran sain päähäni, että Ezra laulaa Casiosta en pysty muuta kuulemaan enää.)