Great Lake Swimmers – The Great Bear

Kuva: FB; © Marina Manushenko

Kuva: FB; © Marina Manushenko

Kanadalaisen Great Lake Swimmersin uusin albumi A Forest of Arms, joka on siis tarkkaan ottaen yhtyeen kuudes, on ollut itselleni melkoinen pettymys. Solisti Tony Dekkerin kuiskaavan hönkäisestä lauluäänestä ja folk-rockista tunnetun yhteen huippukohdat ovat olleet aiemminkin harvoja: lähinnä yksittäiset kappaleet, tai esimerkiksi debyyttialbumi, ovat keränneet kriitikoiden huomion.

Itse tykästyin vasta Ongiara-levyn ja sitä seuranneen Lost Channelsin aikaan bändiin. Luontoon ja maisemaan liittyvä vertauskuvallisuus sekä tiloissa viipyvä, korostamaton folk ovat aina olleet Dekkerin hienoimpia ansioita biisintekijänä. A Forest of Arms jää kuitenkin auttamatta valjuksi. Sovituspuolella on yritystä, mutta biisinteossa subtanssia ei niinkään. Hienoimmaksi yksityiskohdaksi koko levyllä jää The Great Bear, jolla nämä Dekkerin paljon puhutut avut puhkeavat joutsenlaulun omaisesti kukkaan. Tämä kertaluonteinen onnistuminen kirvoittaakin sitten kyynelen silmäkulmaan.

Yksi kommentti kirjoitukseen Great Lake Swimmers – The Great Bear

  1. June June kommentoi:

    Voi nyyh, mulla jäi tämä juttu luonnoksiin ajelehtimaan himpun verran liian pitkäksi aikaa, ja ehdit ensin!

    Oon samaa mieltä tosta lätyn epätasaisuudesta – löytyy mielettömiä kipaleita, ja sitten niitä, joiden kohdalla miettii, miksi ne ylipäätään tehtiin. Täytteeksi? Tuskin. Noh. Onneksi on ne onnistuneet, joita jaksaa soittaa repeatilla. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.