Gardens & Villa – Bullet Train

Jehna, olen koko illan laatinut lukiolaisten pään menoksi juonia, ts. tehnyt huomista koetta. Tämä ei mahdollisesti kiinnosta kuin kanssaopettajia, ehkä, mutta kokeen laatimisessakin on monta muuttujaa, AINAKIN nelikentässä, jotka pitää ottaa huomioon: miten työläs koe on opiskelijalle vs. miten työläs se on minulle (tämäkin pitää valitettavan itsekkäästi miettiä, varsinkin kielten opettajana, esim. 36 koetta + ainetta on pelkästään yhdeltä ryhmältä paljon); kuinka kattava koe on (pitääkö kaikista kurssin asioista osata edes jotain, vai riittääkö perusteiden hallinta); minkälaisia tehtäviä kokeeseen laittaa jne.

DUNES

Sain kokeen valmiiksi, mutta narahdin tasaisin väliajoin itselleni Late Night With Jimmy Fallonin tapittamisesta youtubessa. Etenkin #hashtags-osio on suurta riemua. Olin lukiossa innokas Conan O’Brien -fani, ja epäilin Jimmy Fallonin rahkeita latenight-formaattiin, mutta hyvin show soljuu – etenkin kun The Roots rytmittää orkesterina.

Kuuntelen käytännössä aina koetta tehdessä musiikkia – siinä samalla tsekkaa sopivasti päivän-parin uutuudet. Aasinsilta. Gardens & Villalta tulee jo helmikuussa (4.2.2014) uusi levy. Black Hills -hitistään bändi muistetaan. Kyllä se taipuu edelleen komeaksi funkistelupopiksi.

Uuden Dunes-levyn julkaisijaksi on pestattu laatulafka Secretly Canadian ja tuottajaksi The Rapturen ja Cut Copyn kanssa työskennellyt Tim Goldsworth (jonka joku saattaa muistaa DFA Recordsin osaomistajana). Bullet Train on eka single uudelta levyltä ja infernaalisen tarttuva: kuvittele sielukkaasta funk-soundista tosissaan innostunut Grizzly Bear ja Kajagoogoon tai jonkin muun tusinaisen 80-luvun unohtuneen bändin soundit paiskaamassa kättä. Heureka! Se pyörii sittenkin! Tai jotain sinnepäin. Tämä vain toimii.