Fast Show: John Talabot special

fast show talabotTämän viikon Fast Show keskittyy poikkeuksellisesti yhteen artistiin, Helsingin Kaiku-klubilla vierailevaan John Talabotiin, poikkeuksellisen pitkästi. Barcelonalainen Oriol Riverola löysi musiikillisen identiteettinsä John Talabotin muodossa vuonna 2008, jonka jälkeen nousu huipulle on ollut hämmästyttävän nopeaa. Esikoisalbumi ƒIN oli viime vuoden kovimpia albumeita, josta löytyi uusia suosikkibiisejä yksi toisensa jälkeen. Poimimme kuusi syytä siihen, miksi illalla kannattaa suunnata Kallion ytimeen Murharyhmä – tosielämän Sherlockeiden tai Uutisikkunan tuijottamisen sijaan. Sinne suuntaamme mekin. Lippuja riittää toistaiseksi täällä.

John Talabot feat. Pional: Destiny (ƒIN, 2012)

Suurin ja kaunein, samalla myös ilmiselvin valinta. Pionalin laulamassa kertosäkeessä on todellista hittipotentiaalia, ja ihmettelen kuinka Destinystä ei tullut vielä isompaa raitaa. Radiouskottavuuttakin löytyy.

John Talabot: Matilda’s Dream (2010)

Matilda’s Dreamissa Talabotin raa’at, primitiiviset rumpu- ja perkussiosoundit yhdistyvät äänimaisemiin, jotka jäävät soimaan helposti päähän koko loppupäiväksi. Biisi rakentuu kerros kerrokselta hypnoottiseksi kokonaisuudeksi, joka liikuttaa tanssilattialla kehon lisäksi myös mieltä ja sielua.

Teengirl Fantasy: Cheaters (John Talabot’s Classic Vocal Refix) (2011)

Teengirl Fantasyn Cheatersin sijaan remiksivalinta olisi yhtä hyvin voinut olla Affkt – Once Upon A Time tai Blue Daisy – Raindrops. Baleaarinen Teengirl Fantasy-remiksi vie Talabotin kotikaupungin maisemiin välimeren rannalle 90-luvun alkuun. Lämpimät chordit, pehmeä bassolinja ja sopiva määrä groovea ja sielua – mitä muuta toimivaan klubibiisiin muka tarvitsee.

John Talabot: When The Past Was Present (Pachanga Boys’ Purple Mix) (ƒIN Remixes Part 1, 2012)

Jos John Talabotin itse remiksaamissa biiseissä oli runsaudenpulaa, niin toiseen suuntaan versioidessa asian laita on toinen. Alkuperäiset versiot ovat järjestään kovempia, mutta Pachanga Boysin hitaasti etenevä Purple-versio kierrättää When The Past Was Presentin toimivimpia elementtejä varsin mallikkaasti.

D.A.R.Y.L.: Dismonster (2006)

Käsittääkseni Riverolan ensimmäinen virallinen julkaisu ajalta ennen Talabot-nimen löytämistä. Raakasoundista melodista teknoa.

Paradise’s Deep Groove – Innermind (DJ-Kicks 2013/1992)

Poiminta uudelta DJ-Kicks –kokoelmalta, jonka promokiertueen osa Helsingin keikkakin on. Talabot kuvailee miksauslevyään varsin omituiseksi kokonaisuudeksi, sillä ensimmäinen puolikas on varattu biiseille, jotka eivät sovi tanssilattialle. Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan kokoelmaan jos Talabotin soundi maistuu. Valinta DJ-Kicksiltä on vuonna 1992 julkaistu keräilyharvinaisuus Paradise’s Deep Groove – Innermind, jonka vinyyliversiosta joutuu pulittamaan 74-200 euroa. Taidamme tyytyä ainakin vielä MP3-versioon.

Hauskaa viikonloppua,

Aki ja Juhani