Fast Show ja vieraskynä

Fast Show 1Alunperin omaksi sisarsaitiksi (tms) mietitty Fast Show aloittaakin täällä postaussarjana. Vanhan blogin elektronisen tarjonnan taanneen vieraskynääjän, Akin, kanssa pohdittiin miten saataisiin kevyillä saatesanoilla purettua biisitarjontaa epäsäännöllisen säännöllisesti. Tarkoitus ei siis ole pyyhältää nopeasti ohi vaan minimoida välikäsi tanssin tieltä. Tälle idealle omistettu saitti ei kuulostanut kiireen keskellä taloudelliselta, joten se pääsee tänne omaksi sarjakseen.

Vieraskynävalinnoista vastaava Aki heittää DJ-keikat Tku-Tre-Hki -akselilla yleensä nimellä Aki A, mutta Turun ensimmäistä Lunch Beatia järjestämässä ollut levynpyörittäjä soitti samassa tapahtumassa nimellä Teppo Winnipeg. Harmiksemme Turku on menettänyt Tredjehörnan DJ-duon toisen osapuolen Helsingille. Akin miksaukset täältä soundcloudista ja täältä mixcloudista.

Ensimmäinen fastshow on poikkeuksellisen pitkä – vastaisuudessa niukemmin sanoja – ja siihen valikoitui loppukesän lämpöön mukavasti istuvia biisejä. Hayden Jamesin tyylikäs Embrace julkaistiin viime viikolla australialaisella Future Classic-lafkalla, joka epäonnistuu harvoin, jos koskaan. Ilmaisena latauksena löytyvässä Kraak & Smaakin biisissä on varsin mukaansatempaava groove, ja kaksi seuraavaa deepimpää vetoa valitsin Mano Le Toughin perjantai-iltaisen Helsingin Kaiku-klubin keikan kunniaksi. Odotukset tämän melodisen deep house-taikurin settiä kohden ovat korkealla, ja suosittelenkin ehdottomasti tsekkaamaan miehen alkuvuonna ilmestyneen Changing Days-albumin.

Viimeisenä valintana löytyy Joris Voornin Ringo, joka on täynnä loppukesän haikeaa tunnelmaa. Voorn esiintyy Fredan Tivolissa 11.10, ja odotettavissa on syvältä pumppaavia bassolinjoja ja härkäistä groovea.

Hauskaa viikonloppua,

Juhani & Aki

https://soundcloud.com/opa-hans-g-nther/dj-yellow-flowers-and-sea