Esittelyssä Sakia

Jalasjärvellä jo kymmenen vuotta sitten perustettu Sakia julkaisee ensimmäisen singlensä God Forsaken Land. Jo 2008 mm. Soundin demoarvioissa piipahtanut bändi tekee oikeastaan toista tulemistaan, ja on saanut sille hyvän alun. Se on nimittäin tällä viikolla YleXin ”Nosteessa”. Uudet, Jonas Olssonin kanssa äänitetyt kappaleet God Forsaken Land ja All Ships ovat nyt täälläkin kuultavissa. Ensimmäinen on selkeämmin single, syystäkin kun kantaa julkaisun nimeä. Mutta sen soundi on suoraviivaisempaa indie rockia.

Näistä kahdesta suosikkini on kuitenkin All Ships, josta löysin heti yhtymäkohtia fennoskandinaavisiin yhtyeisiin, kuten Weeping Willowsiin, norjalaiseen Minor Majorityyn sekä jossain määrin kotoiseen Poets of the Falliin. Liekö syy solistin äänen värissä, hieman melankolisväritteisessä rokissa, vai missä, mutta pidän tästä kappaleesta oikein kunnolla. Minullahan on tapana tykästyä näihin singlejulkaisujen ”toisiin” kappaleisiin, niin nytkin, enkä epäröisi lyödä tätä tehosoittoon aamuradion ruuhka-aikaan.

Studioon Sakia palaa muuten jo heti ensi kuussa tämän herra Olssonin kanssa, joka on työskennellyt mm. Absoluuttisen Nollapisteen, Robinin (!), Calliston ym kanssa.