Erään infernaalisen huonon musiikkisovelluksen tarina

windowsspotifyOmistan Nokia Lumia 800 -mallisen älypuhelimen. Käytän sitä kovasti edelleen, vaikka onhan se jo 2,5 vuotta vanha. Puhelimeni 40-kuukautisen elinkaaren aikana suurin harmi on ollut sen versiosta Spotifysta (ymmärtääkseni Spotify ei itse tee sovellusta, vaan antaa työkalut Microsoftille sen tekemiseen, tässä tapauksessa hämmästyttävän huonosti.)

En ole päivittänyt mobiililaitetta ’normaalin’ syklin puitteissa sitä mukaa, kun uusia laitejulkistuksia on tullut – tätä saatetaan toki pitää omana mokanani. Olen myös maksanut Spotify Premiumista (ilman Premiumia sovellusta ei voinut ilmaisen parin päivän testin jälkeen käyttää) ja kironnut WP7:n Spotify-sovelluksen alimpaan helvettiin.

Viime kädessä ongelmat juontavat vuosien 2012-2013 taitteeseen, jolloin Windows Phone 7.x -käyttäjät unohdettiin kertarytäkällä, kun Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä julkistettiin. Edes minimaalista toivetta Spotify-sovelluksen päivityksestä herätelleet taisivat vajota lohduttomaan epäuskoon (WP7:n Spotify-sovelluksen tiedoissa lukee: Last updated 12/5/2011). HUH. Tämän vuoden keväästä ja kesästä alkaen WP8-käyttäjillä on sentään ollut päivitetty, uusi Spotify – meillä vanhan polven käyttäjillä vain raihnainen, buginen, omalaatuinen versio.

Suurimmat ongelmat Spotify-appin kanssa ovat kaikki. Haitko jotain artistia? Kaatuu. Valitsitko seuraavan kappaleen? Jumittaa ja/tai kaatuu. Kävitkö välillä jonkun muun sovelluksen puolella? Kaatuu, tai jumittaa. Etkö tehnyt mitään? Ei hätää, siihenkin on ratkaisu: sovellus menee itsestään offline-tilasta online-tilaan – ja päinvastoin –, eikä tämän jälkeen enää löydä offline-soittolistoja, muttei toisaalta kykene suoratoistoonkaan.

Ymmärrettävän turhauttavaa musiikin suurkuluttajalle. Windows Phonen Spotifyn kanssa pitää leikkiä nätisti, ja antaa sen voittaa, muuten se heittäytyy hankalaksi. Jos offline-soittolista ladataan puhelimeen siksi, että sitä voi käyttää ilman datayhteyttä, on ällistyttävä insinöörintaidon osoitus, että sovellus voi pulpahtaa online-tilaan omatoimisesti, ja sitten kieltäytyä tekemästä mitään.

Tätäkään Duologuen erinomaista Correctress-biisiä en onnistunut toistamaan, soundcloud onneksi palvelee. Lopussa vielä lempikommentit sovelluskaupan arvioista.

**TL; DR. Mulla on Lumia800 ja Spotify on sysipaska**.

”This app does the bare minimum about 3/4 of the time & nothing more. Super buggy.”

”Sad excuse for an app.”

”The people who created this app don’t give a ****!”

”Antaisin nollan jos pystyis siis ihan pa**a”

”Horrible app”

”This sucks! So many glitches and login problems.”

”Virker af helvedes til på Nokia lumia 800”

”Why in the frack would you need to pay for premium to use the app”

”SUCKS”

5 kommenttia kirjoitukseen Erään infernaalisen huonon musiikkisovelluksen tarina

 1. Soft Knees kommentoi:

  Täysin ymmärrettävää avautumista, et ole ensimmäinen joka valittaa. Jollakin tapaa tragikoomisen päätöksen postauksesi saa kun tämän jälkeen ”Tätäkään Duologuen erinomaista Correctress-biisiä en onnistunut toistamaan, soundcloud onneksi palvelee. Lopussa vielä lempikommentit sovelluskaupan arvioista.” alta löytyy harmaa Soundcloudin logolla varustettu laatikko, josta biisiä ei soitettavaksi löydy :) Lienee tosin vika muualla kuin sun blogissa, mutta saa sopivasti virittäytymään postauksen musastreamaukseen tuskastuneeseen tunnelmaan.

  1. Soft Knees kommentoi:

   Lisättäköön että refreshin jälkeen lähti pyörimään, oli ohimenevä fiba. Hassu sattumus yhtäkaikki.

  2. Juhani Juhani kommentoi:

   Hahah! No toden totta, olipa osuva fiba :D Ei tämä ärsytys nyt toki kliimaksissa ole, kaikkeen turtuu, mutta välillä toki havahtuu, että minkälaista kuraa kyseinen (periaatteessa) maksullinen palvelu on.

 2. J kommentoi:

  Jaan tunteen kanssasi, omistanhan saman sovellusversion samassa puhelinmallissa. Vaan eipä minulla ole vertailukohteita..onko puhelinta, jossa Spotify todella toimisi moitteettomasti? Jossain vaiheessa Spotify muuten päätti toimia niin, että sulkeutui jokaisen soitetun kappaleen jälkeen, mutta tätä ei ole hetkeen tapahtunut. Mikä lie oikku. Kyllä pitäisi ihan noita fyysisiä levyjä vaan kuunnella. Hankin vaikka kirpputorilta kannettavan cd-soittimen!

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Kiitos kommentista, mukavaa etten ole turhautumiseni kanssa yksin.

   Ja niin, vierestä vaikkapa iPhonen vastaavaa appia seuranneena se vaikuttaa melko sujuvasti toimivalta. Toisaalta mitä olen iPadin Spotifylla soitellut niin sekin on ihan jees, joskaan moitteettomia ei varmasti kumpainenkaan. Ehkä lähinnä WP7-appin kanssa läikkyy jo yli. En tiedä onko sitä edes tarkoitettu toimimaan: oisko tämä vaan saada käyttämään sitä surullista Musiikki + videot -hubia? Tai Xbox Musicia? Toivottavasti ei.

   Mulla on vielä Philipsin kannettava kasettisoitin jossakin, oon sitä jopa käyttänytkin muistaakseni 10v sisällä, joskin paristot uuvahti puolen tunnin jälkeen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.