Daughter + Warpaint = Totta!

Hämäävä otsikko, myönnetään – kyseessä ei ole transatlanttinen yhteistyöbiisi, vaan bändit remiksasivat toistensa biisit. Kyseessä lienee siis lähinnä bändien tuottajien uudelleenvisiointi, kun kappaleita ei ole tarvinnut soittaa tai laulaa uusiksi. Varsin hauska vaihtoehto perinteiselle coveroinnille, elektronisen musiikin puolella elementtien uudelleenjärjestely omilla soundeilla on arkipäivää. Vai onko tämä sittenkään niin harvinaista indie rockin puolella, tulinko paljastaneeksi vain oman sivistymättömyyteni?

Anywho, Daughterin tänään julkaistu versio Warpaintin Feeling Alrightista on juuri sellainen, kuin odottaa saattaa. Alkuperäisen version energia ja funkahtava bassolinja ovat jääneet matkan varrelle, ja tunnelma on varsin ilmava. Rakenne on mukavan monipuolinen, loppupuolen euforinen lähtö palkitsee. Putoaa itselleni alkuperäistä versiota paremmin, joka on mielestäni vähän tasapaksu.

Warpaintin uudelleenmiksauspöydälle päätyi Daughterin Winter. Alkuperäinen versio ei missään nimessä ole heikko, mutta se jää mielestäni taka-alalle kerrassaan huikealla If You Leave -levyllä. Losilaisneidot lyövät peliin astetta elektronisemman tulkinnan, joka soveltuu rytmiikkansa puolesta house-setteihinkin. Ensimmäisenä tulee mieleen Jamie XX:n dj-settien energinen ja orgaaninen bassolinjavetoinen soundi, johon tämä istuisi hienosti. Vokaaleja on käytetty kohtalaisen innovatiivisesti myös rytmielementteinä. Tämäkin pesee mielestäni alkuperäisen version, joten remiksaamisen perimmäinen filosofia täyttyy mainiosti tässä kertaluontoisessa projektissa.

Remiksit ovat saatavilla vinyylimuodossa Record Store Daynä 18.4.2015.