Charlie Cunningham – Minimum

An Opening on ensimmäinen biisi, jonka Charlie Cunningham kirjoitti debyyttialbumilleen. Siinä lontoolainen laulaja-lauluntekijä esittelee oivaltavaa näppäilytaitoaan, jota saattaa loppupuoliskolla pieni elektroninen pohjavire. Jos ei ole yhtään Cunninghamin aiempia kolmea eepeetä kuunnellut, tästä on hyvä aloittaa. An Opening on vaikuttava kappale.

Suosittelen kyllä vahvasti tutustumaan Cunninghamiin tämän EP:tuotannon kautta. Outside Things (2014), Breather (2015) ja Heights (2016) löytyvät kukin Spotifyn musiikkimapista. Varsinkin ensimmäisellä EP-julkaisulla kuulee klassisen ja flamenco-kitaran vaikutteet Cunninghamin biisinkirjoitukseen. José González käväisee vaikkapa In One Out -kappaleen aikana mielessä.

Eepeiden kautta voi saada hyvän kuvan paitsi siitä mihin Cunningham kitarallaan ja äänellään pystyy myös siitä mitä tulevalta debyyttialbumilta voi odottaa. Lines-nimen saanut uutukaislevy julkaistaan 27. tammikuuta. Sen toinen single Minimum julkaistiin viime viikolla. Tässä on jämäkkyyttä ja suoruutta rutkasti verrattuna Cunninghamin muuhun biisinkirjoitukseen. Erinomainen kappale tämäkin. Oikeastaan sen koko upeus pääsee parhaiten esiin tässä kirkossa soitetussa live-versiossa. Harvemmin katson näitä esiintymisvideoita loppuun, mutta tällä kertaa katse lukkiutui eikä herpaantunut hetkeksikään. Ykkösluokkainen meininki.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/302400935″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Tähän loppuun vielä viimeiseksi vakuutteluksi paljas pianoelämys, Heights EP:n nimikkokappale.