Beyond The Wizard’s Sleeven paluu

beyond-the-wizards-sleeveJoillekin artisteille remiksaaminen tuntuu sujuvan luontevammin kuin omien biisien tuottaminen. Erol Alkanin ja The Space And Time Machinesta tutun Richard Norrisin muodostama Beyond The Wizard’s Sleeve on yksi näistä tapauksista. Projekti syntyi tuottajaveteraanien rakkaudesta psykedeelisempään rockiin, ja Re-Animations vol. 1 on osoitus miesten kerrassaan huikeasta ajanjaksosta viime vuosikymmenen lopulla.

Remiksejä syntyi liukuhihnalta, ja niiden taso oli järisyttävän kova. Juhani kirjoitti helmikuussa siitä, mikä tekee hyvän remiksin. Beyond The Wizard’s Sleeven taika on mielestäni siinä, että uudelleenversioinnit harvoin kuulostavat kilometrien päähän remikseiltä. Niissä on alkuperäisen kappaleen fiilis, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Kaikkien aikojen top-listallani todella korkealle oleva remiksi Midlaken Roscoesta nostaa jo valmiiksi hienon teoksen uudelle tasolle alkuperäisen version elementeillä mutta tunnelman täysin muuttamalla. Tältä 1960- ja 1970-luvut minun mielikuvissani kuulostavat.

Jos Midlake on Roscoen vanki, kuten Hannu Linkola kirjoittaa hienosti Nuorgam-artikkelissaan, voi samaa sanoa Beyond The Wizard’s Sleevesta. Odotukset kun tahtovat olla täydellisen remiksin jälkeen kerta kaikkiaan niin tähtitieteellisessä mittakaavassa, että kevyeltä pettymyksen tunteelta ei pysty välttymään mitenkään. Tätä tunnetta ei helpota se, että Alkan ja Norris palasivat remiksaamalla jo valmiiksi mielenkiintoisia biisejä, viime vuoden yhden kovimmista teknoalbumeista tuottaneen Daniel Averyn New Energyn ja Templesin Move With The Seasonin. Uutta Roscoeta ei tule syntymään enää ikinä. Kun siitä tunteesta pääsee yli, ei jäljelle jää muuta vaihtoehtoa kuin todeta brittiduon tuottavan edelleen aivan järisyttävän hienoa soundia, joka vie kuulijansa universumin laidalle.