Ai minkälaisia levyjä oon kuunnellut? Osa 4.

lowerdens

Pitkästä aikaa seuraa lyhyiden esittelyjen kera albumeja, jotka ovat kestäneet kuuntelussa viime aikoina. Ensimmäisenä baltimorelaisen Lower Densin Escape From Evil, joka ilmestyi maalis-huhtikuun taitteessa. Albumilla tasapainoillaan kitarapopin ja elektronissävytteisen kaihon välillä.

Onnistumisprosentti on kova; muistelen tässä kirjoitellessa levyn parhaita hetkiä ja kuuntelen samalla levyä. Listaan mielessäni ”Escape From Evilin parhaita hetkiä ovat Ondine, eiku Quo Vadis, eiku Electric Current, eiku Your Heart Still Bleeding”, eikä tästä tule oikein mitään. Puhumattakaan tietenkään överihienosta lead-singlesta To Die in L.A.. Kevään suosikkijulkaisuja.

naofeb15

Lontoolaisen laulaja-lauluntekijän, NaoFebruary 15 EP on yllättänyt kahdella tavalla: ensinnäkään en uskonut pitäväni siitä, toiseksi ihmettelin miten upeasti se on kestänyt kuuntelussa. Rnb-tyylittelyä ja suoranaista listamusiikkia emuloidaan tällä eepeellä taitavasti: mm. Aaliyah käväisee mielessä.

February 15 EP:n tuotantoarvojen kannalta on suotuisaa sen pituus, sillä viiden kappaleen julkaisu antaa rautaisen tasaisen kuvan Naon tämänhetkisestä tasosta. Jos haluaa kuunnella yhden tämän hetken kuumimman tulijan kuuminta tuotantoa, pyöräytä soimaan.

WEIRD042CD

Helsinkiläisen Jaakko Eino Kalevis/t-levy julkaistiin viime viikolla, enkä ole oikeastaan ehtinyt sitä omaksua kovin montaa kuuntelukertaa, mutta nyt jo osaan sanoa, että se on erinomainen. Tasan kuinka erinomainen, sitä on vaikea kuvailla, mutta yritetäänpä.

Kotikaupunkini Turun merkittävässä puutalodiskossa, Dynamossa, meininki jakaantuu ala- ja yläkertaan: peruspolvennostoihin alhaalla ja boheemiin arvaamattomuuteen ylhäällä. Kalevin uudesta levystä eniten kertoo – ainakin Dynamon-kävijöille – se, että levy voisi soida alusta loppuun yläkerran dj:n lautasella. Eklektisen synailun tempo muuttuisi, ja muuttaisi yläkertalaisen notkumisen tanssiin ja tanssin takaisin huojuntaan saumattomasti. Suosikkihetkiä mm. Ikuinen Purkautumaton Jännite ja Hush Down.

yukonblonde

Myös kanadalainen Yukon Blonde julkaisi uuden levynsä viime viikolla. On Blondella yhtye on ottanut useamman askeleen synaisempaan suuntaan. Yukon Blonde on kertonut laajentaneensa soundiaan, eikä levynteon aikana kuunnellut enää muita kuin kasarihenkisiä synabändejä. Aiemman levyn kitarat on jätetty huomattavan taka-alalle.

Samalla kun bändi askeltaa kohti synaa, se ottaa todennäköisesti useamman kohti suurempia lavoja. Radiohittihän Saturday Nightistä on jo tullut. Como on oma suosikkini. Vaikka On Blonde sisältää melkein poikkeuksetta mukaansa tempaavia, napakoita biisejä, erittäin hyviä sellaisia, välillä se saattaa puuroutua yksitoikkoiseksi.

Ai minkälaisia levyjä oon kuunnellut? Osa 4 @Spotify

Aiemmat osat:

2 kommenttia kirjoitukseen Ai minkälaisia levyjä oon kuunnellut? Osa 4.

 1. Anne kommentoi:

  Kiitti mielenkiintoisesta kattauksesta! Muut paitsi Jaakko Eino Kalevi olivat uusia tuttavuuksia, mutta näiden biisien ja kuvausten perusteella menee ehdottomasti kuunteluun. Jaakko Eino Kalevin ihastutti jo parin ekan sinkkubiisin perusteella ja nyt vielä enemmän koko albumin muodossa. Lisäpisteet vielä Dynamo-kuvauksesta! Keväällä artistia pääsi onneksi nauttimaan ihan livenäkin siellä, mutta myös levyltä soitettuna toimisi (ja toimii!) hyvin.

  Samalla kiitokset myös Viiden kappaleen tiistai –postauksista. Ne ovat edelleen jokaviikkoisessa kuuntelussa ja tarjoavan mukavan valikoiman uutuuksia. Kiva kuitenkin saada välillä myös ihan kokonaisia albumisuosituksia. Ennen Suen levyarviot toimivat hyvin tässä, mutta nyt pitää etsiä niitä albumisuosituksia muualta. Onneksi täältä on kuitenkin löytynyt mukavasti uutta kuunneltavaa, ja kun on oppinut tuntemaan vähän kirjoittajan tyyliä ja (hyvää) makua, niin ei mene ihan hakuammunnaksi :)

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   JEK on minulta vielä tsekkaamatta livenä, meni Sidewaysissäkin jotenkin ohi. Mutta levy on tosiaan todella kova.

   Kiitos itsellesi säntillisestä kommentoinnista. Välillä meinaa lipsua laiskuuden puolella, ja jäädä julkaisematta postausaihioita, mutta niin vaan ne on jaksanut leipoa tiistaivitoseksi melko pitkänä putkena :) Näitä levysuosituksia pitäisi kenties enemmänkin raapia kasaan myös, etenkin jos kerran sinne suuntaan uppoaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.