8 syytä hypätä seuraavan superstaran bandwagoniin

Slow Show esitteli S O H N:n ensimmäisen biisin lokakuussa 2012. Wienissä majaansa pitävä englantilaishurmuri julkaisi vihdoin ensimmäisen kokopitkän levynsä, ja molemmat blogin rosvot olivat myytyjä.   Alla kahdeksan syytä, miksi Tremors-levy kannattaa laittaa kuunteluun pikimmiten.

Tremors

1. S O H N:n (Christopher Taylorin) ääni.

– Vahva, sielukas, herkkä – uskaltaisin väittää, että äänestättäisiin jatkoon Joensuun Idols-karsintojen ensimmäisellä kierroksella.

2. Helposti lähestyttävää, mutta katu-uskottavaa ja ajankohtaista soundia.

– Musiikkia sekä äideille että tyttärille.

3. Lontoosta Wieniin.

– Virkistävää nähdä, että edes yksi taiteilija on vihdoin huomannut, että Euroopassa on muitakin kulttuurikaupunkeja kuin Berliini.

4. Levyn uudet biisit.

– Odotukset olivat korkealla ensimmäisten sinkkujen jälkeen, ja pettymys olisi voinut olla suuri. Artifice ja Lights kuitenkin räjäyttivät potin.

5. Sanoitukset.

Ilmaisu on lyhyttä ja ytimekästä sekä tarjoaa mukanalaulannan mahdollisuuden. Arpikudos verestää vielä kappaleilla, mutta vaivaannuttavaa rypemistä ei ole läsnä. Esimerkkinä The Wheel.

6.  (Haluttu) tuotanto.

Kuten sanoitukset ytimekkäitä, parhaimmillaan SOHN:n tuotanto on kerrostunutta ja omaleimaista (biisejä mm. Banksille ja Kwabsille). Kappaleet  puhkeavat täyteen kukkaansa usein vasta C- ja D-osissa. Levyn avaava Tempest havainnollistaa hyvin.

7. LIVE.

Toisin kuin vertailupohjan SOHN:lle usein tarjoava Jamie Woon, pystyy Taylor instrumenttien takana toistamaan studiosoundin keikkatilanteessa komeasti – vieläpä äänen värisemättä.

8. Osumatarkkuus ja suoritusvarmuus.

Soundi on toki kohdallaan, mutta huomiotaherättävästi SOHN:lta puuttuu huti. Aina ensitekele Oscillatesta remixeihin (esim. Laura Mvulan Green Garden) ja uuteen albumiin SOHN luo yksinomaan hittejä.

8 / 10

(Slow Show siis antaa SOHN:n debyyttialbumi Tremorsille arvosanan kahdeksan ja ojentaa neljä peukaloa mieheen upeasta levystä.)

SOHN:n Tremors iTunesin ennakkokuuntelussa. Albumin julkaisupäivä 7.4.. Kiertue käynnistyy huomenna Salzburgista, Itävallasta, ja siirtyy toukokuussa Pohjois-Amerikkaan.

SOHN @ Soundcloud  // FB // Twitter // Youtube // Spotify