Uutta: Lonely Benson – Top Tier Love

Kun Nashvillen Dan Young alkoi viime kesänä julkaista kappaleita kuukausittain, jokaisen kuun ensimmäisenä päivänä, oma suhtautumiseni toppuutteli jo ennakkoon, ettei laulujen taso voi säilyä edes sinnepäin.

Lonely Benson -aliaksella levyttävän Youngin kunniaksi on sanottava, että toistaiseksi laulurosteri on kohtalaisen pätevä. Suosittelenkin tutustumaan siihen kauttaaltaan, vaikka artistin tarkoitus onkin lopulta julkaista kk-projektinsa päätteeksi levy, joka sisältää paitsi nämä sävellykset myös joitakin muita kappaleita.

Projektin alkupään kappaleista suosituimpia ovat Lazy Lover ja suosikkini Peculiar Paradise. Eittämättä ne ovat myös tarttuvimpia. Noiden seuraksi lisäisin myös uusimman biisituotannon, Top Tier Love. Ensimmäisten ja aivan viimeisimmän kappaleen väliin mahtuu muutamia heikompiakin suorituksia, mutta Young onnistuu hyvien, groovahtavien pop-kappaleiden loihtimisessa häkellyttävän johdonmukaisesti.

Top Tier Lovessa viehättää Mac DeMarcolta lainattu kitararytmiikka sekä pirteäksi iloitteluksi kääntyvä yleisilme.

Ei kommentteja

Uutta: Kacey Johansing – Bow and Arrow

Tässä on loistava artisti, jolla on käsissään aivan loistava biisi.

Kacey Johansing julkaisee kolmannen albuminsa The Hiding kesäkuussa (2.6., Nightbloom Records). Uusi biisi Bow and Arrow on kevyt ja suorastaan lumoava folk-pop-helmi. Real Estaten ja The Fruit Batsin tyyppien avustuksella vahva sävellys saa vauhtia myös niille yleensä vaikeille kalkkiviivoille biisintuotannossa.

Tsekkaa myös pikkaisen pirteämpi, aiempi lohkaisu Do You Want Me, jonka bassonäppäilyn  ja syna-aaltojen pehmeydessä voisin viettää tulevan kesän jokaisen venyvän illan.

(via)

Ei kommentteja

Uutta: Nilüfer Yanya – Golden Cage

Parinkymmenen ikävuoden ylittänyt lontoolainen Nilüfer Yanya on todella kiinnostava biisintekijä. Uusin single Golden Cage omistautuu rytmikkäälle popille mitä onnistuneimmin jazz-vivahtein. Saksofonin vaikutusta kun ei voi aliarvioida. Erittäin hyvä Golden Cage löytyy paitsi Plant Feed EP:ltä (9.6., Blue Flowers) myös tuosta alta.

Aiemminhan on ilmestynyt mm. Small Crimes EP, sekä viimeisimpänä ennen Golden Cagea eri tavalla hieno The Florist, jolla kitarassa on kuulaskirkasupea soundi.

Ei kommentteja

Uutta: Melis – Love Song Idea

IYES-duosta olen kirjoitellut aikaisemmin. Näiden elektropop solahtaa enimmäkseen ’ihan kiva’ -osastoon, mutta duon toisen puolikkaan, Melisin, ”Love Song Idea”-niminen demo on sellaisenaan vakuuttava. Melis päätti julkaista keskeneräisen kappaleen, sillä kun tämän kovalevy hajosi, katosi myös paljon valmista materiaalia. Tämä tynkä ’idea’ on ainoa asia, mikä tuosta kappaleaihiosta säilyi.

Ehkei makuuhuoneessa äänitetystä, heikohkolla mikrofonilla tallennetusta keskeneräisestä kappaleesta pitäisi olla näin tohkeissaan, – eikä varsinkaan ajatella että ”kuinka hyvä tämä olisikaan jos se olisi viimeistelty” – mutta Love Song Idea on kaunis ja herkkä kappale. Toivoisin kuulevani Melisiltä lisää tulevaisuudessa, jos ei muuta niin sitten näitä demoja. Tsekkaa alta:

Ei kommentteja

Jake Houlsby – Vondelpark

© Mollie Mackay

Newcastlen oma Jake Houlsby voi jo kerskua olevansa tämän palstan suosikki, vaikka vasta kerran onkin päätynyt postaukseen. Uusi Vondelpark on introspektinen, joskin toismaailmallinen kappale. Sen suuruutta on sen kevyt kerros maltillista näppäilyä Houlsbyn äänellä saatettuna.

Vondelpark EP julkaistaan toukokuun alussa (Tipping Point Records, 5.5.). Aiemmin siltä kuultiin mm. Oklahoma, hieman maalailevampi, muttei vähäisempi kappale. Sekin on nimittäin hieno ja siksi muistutuksen arvoinen jos sujahti ohi. Tsekkaa kummatkin alta:

Ei kommentteja

Akurei – Hinterland

Akurei on yksi pääsiäisbreikin löytöjä. Hunajainen ääni ja ajan hermolla sykkivä elektroninen tuotantojälki takaavat yllättävän napakan debyyttibiisin. Hinterlandistä tulee mieleen mm. Astronomyy, Thomston ja miksei Tenderkin, joista kaikista olen toki postannut. Johdonmukaista soundia löytyy tältä palstaltakin toisinaan.

Akurein Connor Grant on muuten Brisbanesta kotoisin, ja tällä on ollut muitakin projekteja, jotka eivät itselleni kylläkään olleet tuttuja. Hinterland osuu epätavallisen hienosti ensiyrittämällä ja vakuuttaa pehmeällä tatsillaan. Kuuntele alta:

Ei kommentteja