Uutta: Melis – Love Song Idea

IYES-duosta olen kirjoitellut aikaisemmin. Näiden elektropop solahtaa enimmäkseen ’ihan kiva’ -osastoon, mutta duon toisen puolikkaan, Melisin, ”Love Song Idea”-niminen demo on sellaisenaan vakuuttava. Melis päätti julkaista keskeneräisen kappaleen, sillä kun tämän kovalevy hajosi, katosi myös paljon valmista materiaalia. Tämä tynkä ’idea’ on ainoa asia, mikä tuosta kappaleaihiosta säilyi.

Ehkei makuuhuoneessa äänitetystä, heikohkolla mikrofonilla tallennetusta keskeneräisestä kappaleesta pitäisi olla näin tohkeissaan, – eikä varsinkaan ajatella että ”kuinka hyvä tämä olisikaan jos se olisi viimeistelty” – mutta Love Song Idea on kaunis ja herkkä kappale. Toivoisin kuulevani Melisiltä lisää tulevaisuudessa, jos ei muuta niin sitten näitä demoja. Tsekkaa alta:

Ei kommentteja

Jake Houlsby – Vondelpark

© Mollie Mackay

Newcastlen oma Jake Houlsby voi jo kerskua olevansa tämän palstan suosikki, vaikka vasta kerran onkin päätynyt postaukseen. Uusi Vondelpark on introspektinen, joskin toismaailmallinen kappale. Sen suuruutta on sen kevyt kerros maltillista näppäilyä Houlsbyn äänellä saatettuna.

Vondelpark EP julkaistaan toukokuun alussa (Tipping Point Records, 5.5.). Aiemmin siltä kuultiin mm. Oklahoma, hieman maalailevampi, muttei vähäisempi kappale. Sekin on nimittäin hieno ja siksi muistutuksen arvoinen jos sujahti ohi. Tsekkaa kummatkin alta:

Ei kommentteja

Akurei – Hinterland

Akurei on yksi pääsiäisbreikin löytöjä. Hunajainen ääni ja ajan hermolla sykkivä elektroninen tuotantojälki takaavat yllättävän napakan debyyttibiisin. Hinterlandistä tulee mieleen mm. Astronomyy, Thomston ja miksei Tenderkin, joista kaikista olen toki postannut. Johdonmukaista soundia löytyy tältä palstaltakin toisinaan.

Akurein Connor Grant on muuten Brisbanesta kotoisin, ja tällä on ollut muitakin projekteja, jotka eivät itselleni kylläkään olleet tuttuja. Hinterland osuu epätavallisen hienosti ensiyrittämällä ja vakuuttaa pehmeällä tatsillaan. Kuuntele alta:

Ei kommentteja

Podcast-suositus: The Daily

Kirjoitin 2,5 vuotta sitten aiheesta Kun löysin podcastit. Sittemmin moni podcast on löytänyt minut. Olen harras kuuntelija nimittäin. Ala tuntuu kasvavan, no, alati. 

Suuri ongelma, niin harrastajalle kuin ummikollekin, on uuden kuunneltavan löytäminen. Esimerkiksi iTunesin listaamat podcastit eivät ole millään muotoa kuuntelijalle räätälöityjä, eivätkä ”Top-listat” hirvittävästi auta asiaa. Tässä postaussarjassa tarkoituksenani on vinkata lyhyesti omasta sovelluksesta löytyvistä, hyvistä podcasteista. Haluan olla sun puskaradio, beibe.

Ensimmäisenä vinkkinä oli The Infinite Monkey Cage, sitten NPR Politics Podcast, Hardcore History, The MessageKaarlen Podcast ja viimeksi Song Exploder. Tällä kertaa vuorossa on The DailyKuuntele podcastin nettisivuilla / RSS Feed. Löytyy myös iTunesista yms.

This is how the news should sound. Twenty minutes a day, five days a week, hosted by Michael Barbaro and powered by New York Times journalism.

Oiva tiivistys tuossa podcastin tekijöiltä. Sain kaveriltani Villeltä suosituksen kuunnella New York Timesin The Dailyä, joten luonnollisesti jatkan erittäin onnistuneen vinkin eteenpäin positiivisessa myötätuulessa. Lähtökohtaisesti muiden kuin isojen mediatalojen tai instituutioiden podcastit ovat olleet kiintoisampia. Tällä kertaa kuitenkin osui.

Tosiaan. Viitenä päivänä viikossa, n. 20 minuuttia kerrallaan, toimittaja Michael Barbaro tiivistää NYTimesin päivän puheenaiheet. Ajankohtaisaiheissa kun pyöritään, fokuksen kohteena on viime aikoina ollut usein Trump ja tämän lähipiiri, jopa kyllästymiseen asti. Toisaalta, esimerkiksi amerikkalaisen politiikan normit ja päivittäiset taistelut takahuoneissa saattavat tuntua vierailta ja monimutkaisilta, jolloin Barbaron säestämät selvitykset ja rautalangasta vääntämiset ovat kuulijalle paitsi mieluisia jonkin ajan kuluttuja jopa tarpeellisia.

Erityisen onnistuneena tiivistelmänä minua miellytti edellisviikolla kuultu uutisointi Yhdysvaltojen iskuista Syyriaan. (lisää…)

Ei kommentteja

Husky – Ghost

Melbournelaisduo Husky on vakuutellut luoneensa folkimmat nahkansa uudelle albumilleen, Punchbuzz (2.6.), ja avausraita Ghostilla sen kuulee tukkoisemmillakin korvilla. Tässä on indierock-poljentoa vaikka War On Drugsille jakaa, mikä on aivan luonnollista, kun tietää duon kuunnelleen nimenomaan WoDia, Springsteeniä ym uuden albumin dieetillään.

Viime kesän tanskalaissuosikillanikin, Palace Winterillä, on varmasti paljon yhteistä äänimaailmaa Huskyn kanssa, ainakin jos teemme päätelmät Ghostin perusteella. Tanskalaiset olivat lanseeranneet termin ”epic driving rock” soundinsa kuvailuun, joten miksipä emme ujuttaisi Huskya sen alaisuuteen. Kuuntele itse alta sopiiko kuvailu:

Ei kommentteja

Chloe Foy – Flaws

Kevään julkaisunsa ajankohdaksi valjastaa myös upea Chloe FoyAre We There Yet EP julkaistaan 12.5. Manchesteristä käsin folkkisteleva Foy on Flawsilla samanaikaisesti kaihoisa ja koskettava. Kuuntele hieno Flaws alta:

Ei kommentteja