Ystäväkirja

Rosvojen hallintoelin haastoi bloggarit jakamaan lukijoille tällä viikolla itsestä ”vähän jotain enemmän”. Ajatuksena lienee se, ettei kirjoittaja ihan täysin hukkuisi kaiken musiikkiryöpytyksen alle.

No, siitäkin huolimatta, että tämä blogi ei juuri muusta kerrokaan kuin tavalla tai toisella minusta, tartuin haasteeseen.

IMG_20140324_192352 IMG_20140324_193710

Olen näköjään ottanut ystäväkirjan tarkoituksen noin vuonna 1990 niin kirjaimellisesti, etten ole tuolloin täyttänyt ihastuttavaan Barbie ystäväni -kirjaani omia tietojani lainkaan. Paitsi ihan lyhyesti kirjan omistajan esittelevälle kansilehdelle. Korjataanpa siis vahinko.

Nimi: Miia Kunnari

Osoite: Meilahti, Helsinki

Puhelin: Samsung

Syntymäpäivä: 15.1. Vuosi: 1983

Syntymäpäikka: Pello

Tähtimerkki: kauris

Hiusten väri: keskiruskea Silmien väri: vihertävän siniset

Sisarukset: yksi isosisko, kaksi pikkuveljeä

Harrastukseni: kaikenlaisen brittipoppailun lisäksi lenkkeily, kotiseutublogin kirjoittaminen, tennareiden ihastelu, korvapuustit ja pullasnobeilu, muistikirjat, hyvä ruoka ja parempi mieli.

Parhaat ystäväni: Nuorempi pikkuveli, yksi huikean kiva jalkapallotoimittaja sekä Liam, Ian, Damon ja Roddy.

Mukavin urheilulaji: Hölkkäily tehdä, jalkapallo ja yleisurheilu nähdä. Olen juossut pari puolimaratonia ja ainakin näin jälkikäteen touhua voisi kutsua mukavaksi urheilulajiksi. Tykkään myös pelata sulkapalloa, mutta käytännössä en tee sitä juurikaan.

Paras lukemani kirja: The Last Party: Britpop, Blair and the Demise of English Rock, kirjoittanut John Harris

Eläin, josta pidän: Englanninspringerspanielit Nelli ja Thelma. Osa perhettä kerran ja aina. Levätkää rauhassa, pimut! En ole iso lemmikkieläintyyppi, mutta pidän eläimistä ja ahdistun melkein eniten maailmassa eläinten huonosta kohtelusta. Kämppikselläni on kani, Jussi. Tykkään myös Jussista!

Paras näkemäni elokuva: Rakkautta vain! Colin Firth ja Hugh Grant samassa leffassa. Need no more.

Paras kuulemani levy: Oasiksen (What´s the Story) Morning Glory?

Lempiruokani: Kasvisruoka, mieluiten kera kikherneiden ja oliiviröykkiön, jälkkäriksi tuoretta pullaa. En syö lihaa ja nirsoilen muutenkin useiden eläinasioiden äärellä, joten mitä vihreämpää, sen herkumpaa!

Lempijuomani: Vesi, kahvi ja juhlajuomana alkoholiton olut.

Mukavin kouluaine: Yliopistoaikoina keskustelunanalyysi ja sosiolingvistiikka, nyt aikuisopiskelijana suomi toisena kielenä -opetus.

Paras TV-ohjelma: Kotikatu! Lepää rauhassa sinäkin, ystäväni. En omista telkkaria enkä ole mikään iso sarjamaratoonari. Katselen satunnaisesti urheiluruudun, dokkareita ja asiaohjelmia sekä yleensä urheilun isot arvokisat. Viime aikoina on kiinnostanut Siskonpeti. Ja juu, Jutan superdieettishow on aina pakko nähdä! Rakastan elämänmuutoksia.

Inhoan: Tuon Barbie-ystäväkirjan selailun perusteella ainoa oikea vastaus tähän on ”sotaa”. Mutta hmmm, inhoan epätietoisuutta ja jahkailua sekä sitä, kun ahdistun maailman menosta ja tilasta. Kuivaa pullaa.

Pidän kovasti: Järjestyksestä, selkeydestä ja yksinkertaisuudesta. Myönteisyydestä ja toiveikkuudesta. Aamusta ilman kiirettä, kepeydestä, raidoista, ruuduista, takeista, idoleista, Lontoosta. Turhasta luopumisesta ja olennaiseen keskittymisestä. Hyvän musiikin tahtiin juoksemisesta. Siitä, kun saa istahtaa valmiiseen ruokapöytään.

Lempivärini: tummansininen  Lempikukkani: Sellaista ei taida olla, kukkaistyttöyteni on olematonta. (Veljeni ovat vastanneet tähän aikoinaan ”Niittyleinikki” ja ”Päivänkakkara”. Niin siinä käy, kun kasvaa Pellossa.)

Toiveammattini: Vaihtelee sen mukaan, mikä milloinkin eniten inspiroi. Useimmin part time suomen kielen asiantuntija, part time dj.

Toivon kovasti, että saan joskus olla brittipopparivanhus.

Haluan sanoa sinulle: Sie rokkaat!