Uusi The Charlatans

Vuoden 2014 The Charlatans kuulostaa kiehtovalta.

Yhtyeen klassikkosoundista tälle pian julkaistavalle Talking In Tones -singlekappaleelle on sovellettu ainakin tanssirytmikkyys. Sekä tietysti Tim Burgessin laulu – yksi niistä monista upeista pohjoisen nasaaleista. Ja onhan kappaleessa urkuakin. Ei toki niin sielukasta Hammond-soundia kuin yhtyeellä upeimmillaan, mutta kuitenkin.

Jotain jännittävää kappaleessa todellakin on, vaikka tavallaan se on aika vaatimaton ja matalaprofiilinen. Tai ehkä ennemminkin seesteinen? Harmoninen, kaunis ja aikuisen yhtyeen kuuloinen nyt ainakin. Matalaprofiilinen rytmikkyys – oisko se onnistunut juttu nyt sitten vaikka se.

Tai sitten se tuo videon nuorukainen. Jonka yhdennäköisyys 90-luvun alkuvuosien Burgessin kanssa on suorastaan säikäyttävän hieno yksityiskohta kokonaisuudessa.

Jos olet katsonut Yle Areenastakin löytyvää My Mad Fat Diary -sarjaa, tunnistat varmasti tyypin sarjassa Finniä näytteleväksi Nico Mirallegroksi. Vaikka minulla jäikin sarjan katsominen puolitiehen, Mirallegron hehkun kyllä ehdin huomioida.

Niin kuin myös sen, kuinka värisyttävästi The Charlatansin One To Another -kappale (1997) käynnistää sarjan jokaisen jakson.

The Charlatansin alkuperäisen rumpalin Jon Brookesin vuosi sitten tapahtuneen poismenon jälkeen yhtyeen rumpalina on nähty The Verve -rumpali Pete Salisbury. Myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla uudella albumilla kuullaan kuitenkin vielä myös Brookesin soittoa.