The Peace Collective – All Together Now

All together now
In no man’s land, together

Liverpoolilainen The Farm julkaisi vuonna 1990 All Together Now -baggy-klassikon ja suurimman hittinsä. Kappaleen tarina kertoo ensimmäisen maailmansodan aikaisesta aselevosta ja sen aikana pelatusta jalkapallo-ottelusta, jonka saksalaiset ja brittiläiset sotilaat pelasivat in no man’s land. Ei-kenenkään maalla. Tuon juhlaottelun voitti Saksa 3-2.

When they stopped fighting and they were one

A spirit stronger than war was at work that night
December 1914 cold, clear and bright
Countries’ borders were right out of sight
When they joined together and decided not to fight

Jalkapallo-otteluiden lisäksi tuohon vuoden 1914 joulun rauhanomaiseen kanssakäyntiin kuului yhteisiä joululauluja sekä tupakan, suklaan, oluen ja viskin vaihtokauppoja.

http://youtu.be/F7MwXniOD44

Tuosta joulun 1914 tulitauosta ja sen jalkapallo-ottelusta on tullut koskettava veljeyden ja sodanvastaisuuden symboli. Ei siis mikään ihme, että tarina on löytänyt tiensä myös popmusiikkiin. Mikään ihme ei ole myöskään se, että se tarina popmusiikkeineen päätyy hyväntekeväisyyskappaleeksi: The Peace Collectiven All Together Now -hyväntekeväisyyssingle julkaistiin eilen, tuon sata vuotta sitten käydyn jalkapallo-ottelun juhlavuoden kunniaksi. Singlellä kerätään varoja Britannian punaiselle ristille.

I wrote All Together Now about the extraordinary events on Christmas Day 1914 when British and German troops took part in an unofficial truce, singing Christmas carols, exchanging gifts and even playing football. It was a spontaneous act of humanity that transcended the horrors and barbarity of World War One and is a story which still resonates 100 years on. It is a story of hope and peace which should be told over and over again.” – Peter Hooton, The Farm

The Farmin jäsenten lisäksi uudelleenversioinnilla esiintyy joukko Brittiläisiä muusikoita, kuten Castin John Power, I Am Kloot ja Massive Attackin Shara Nelson. Kappaleen tuotannosta vastaa myös alkuperäisen version tuottanut Madnessin Suggs sekä The Clashin Mick Jones. Lapset videolla ovat Valioliigan ja Bundesliigan seurojen junnuja.Projekti Facebookissa
.