Ten days of Liam, 6/10

Ensi perjantaina on Liam Gallagherin Tall Ship Races Music Festivalin keikka Turussa. Siihen asti: Liam päivässä.

***

Päivä 6/10: oranssi parka

Mikä olisi hyvä symboli brittipoppivuodelle 2017?

No, Liam Gallagherin oranssi takki One Love Manchester -konsertissa.

https://www.youtube.com/watch?v=AN6Yfz8u4YE

Sillä sekunnilla, kun Liam astui takissaan lavalle, sinunkin päässäsi ehkä naksahti. Tajusit, että tarvitset oranssin takin.

Ja juuri tuossa on Liamin taika.

Tyyppi, joka ei ole julkaissut vielä edes sitä levyään,  tulee lavalle, laulaa olevansa rock’n’roll star ja tsädäm –  niin on satojen puntien arvoinen parka myyty loppuun.

Ja juuri tätä me olemme odottaneet. Emme vain sitä levyä, vaan tätä koko pakettia. Särmää ja tähteyttä.

Tuohon oranssiin parkaan kiteytyy minusta jollain tapaa myös Noelin ja Liamin ero. Noel on julkaissut kaksi tasaisen hyvää, mutta ehkä vähän tylsää soololevyä. Liam on julkaissut yhden sinkun ja saanut ihmiset tuntemaan itsensä rokkitähdiksi – oranssissa takissa. Noel on hieno, hieno muusikko, Liam on rocktähti. Vai muistatko, mitä Noelilla yleensä on päällä?

Liamin merkitys brittipopkulttuurin kuvastolle on ollut aivan valtava, miehessä on kasoittain symboliikkaa, merkkejä ja merkityksiä.  Asennetta, joka noita synnyttää. Eikä se merkitys ole mihinkään hävinnyt – he still got it.

Tarvittiin vain yksi televisioesiintyminen ja niin 2010-luvun merkittävin brittipop-symboli, uuden brittipopsukupolven tyylikartta oli syntynyt.