Ten days of Liam, 4/10

Ensi perjantaina on Liam Gallagherin Tall Ship Races Music Festivalin keikka Turussa. Siihen asti: Liam päivässä.

***

Päivä 4/10: kolme aliarvostettua laulusuoritusta

1. The Girl In The Dirty Shirt (1997)

Koko Be Here Now -albumi tuntuu jakavan mielipiteitä – minusta levy on aivan upea! Ja aivan erityisesti levy on täynnänsä käsittämättömiä lauluosuuksia Liamilta. Noista The Girl In The Dirty Shirt on minusta ehdottomasti yksi aliarvostetuimmista Liam-tulkinnoista. Kuuletko tuon jänskän hitaan svengin, jonka Liam kappaleeseen taikoo? Notkeaa laulantaa, eirtyisesti kertosäe sekoittaa minun pään. Huh rakastan vain äärettömästi!

Erityisesti sulan siinä kertsin kohdassa, jossa Liamille tulee vähän kiire ja hengitys pätkäisee laulannan somasti (esim. 1:57).

2. Roll It Over (2000)

Paperilla tämän kappaleen pitäisi ehkä olla Noelin laulama, onhan tämä aika kliseinen Noel-rock. Mutta kun kuulet biisin ekan kerran Liamin tulkintana, tajuat, että juuri Liamin laulu nostaa tämän biisin jonnekin aivan toiseen sfääriin.  Miten tylsä biisi olisikaan jos se olisi päätynyt Noelin tulkitsemaksi! Minun mielessäni kappale on lisäksi aivan ihana Champagne Supernovan sisarkappale. Mainioin parivaljakko ikinä.

https://www.youtube.com/watch?v=TdzueQ3fzJ8

3. Start Anew (2013)

Ärsyynnyin jossain vaiheessa totaalisesti siihen, kuinka Beady Eyen tekemisissä ihmisiä tuntui kiinnostavan ainoastaan Liamin muuttunut lauluääni. Äh, en tiedä, rakastin yhtyettä!

Aivan äärimmäisen onnistunut Liam-tulkinta on tämä Beady Eyen toiselta levyltä löytyvä herkistely. Liamin ääni on tässä jotenkin niin lempeä, hunajainen jopa. Juuri minulle puheleva. No, joo ehkä tosiaan aika erilainen kuin useailla Beady Eyen -biiseillä, joilla äänessä kieltämättä on jotain kireyttä.

Voi sentään, miten hieno hetki.