Suede – Outsiders

Suede ilmoitti kuun alussa julkaisevansa uuden albumin 26. tammikuuta. Night Thoughts onkin stten yhtyeen seitsemäs studioalbumi ja seuraaja pari vuotta sitten ilmestyneelle Bloodsports-paluulevylle. En keksi yhtään syytä sille, miksi en odottaisi levyä. Pidin Bloodsportista paljon ja vakuutuin yhtyeen Ruisrock-keikasta. Mitä musiikkiin ja suosikkiyhtyeihini tulee, olen harvoin skeptinen. 

Vuoden 2015 Suede kuulostaa ainakin tältä. Ensimmäiset sekunnit säikäyttävät, ovat jotenkin oudon modernin kuulosia ollakseen minun Suedeani. Sellaisia geneerisiä alternativerokkibändisekunteja. Oma kiinnostukseni kappaletta kohtaan herääkin vasta Brettin laulun myötä. Onneksi kertsi lähtee ihan hienosti, Bloodsports-albumin Barriersista muistuttaen. Kitaroiden sävykin alkaa tuntua kappaleen loppua kohden jotenkin enemmän suedemäiseltä.

Harvoin jään hiljaiseksi, kun minulta kysytään mielipidettä, mutta nyt tuntuu, että en oikein tiedä, mitä mieltä olen. Ihan jees kyllä, mutta onko kutenkaan niin hyvä? Ainakin vielä tuntuu siltä, että kaksi vuotta sitten Bloodsportsin ensijulkaisut värisyttivät enemmän.