Parhaat yhtyeet top 20

Jostain syystä olen elänyt siinä uskossa, ettei yhtyeitä voi listata paremmuusjärjestykseen. Mutta kyllä ne näköjään voi, kunhan vain miettii kriteerit selkeiksi. Tässä on nyt 5.2.2017 muutamissa minuuteissa tehty lista minun mielestä parhaista yhtyeistä. Ensin piti olla top 10, jatkoin sitä top 15 -listaksi ja vielä top 20 -listaksi. Ehkä ensi kerralla uskallan pitää listan lyhyempänä.

Ja ne kriteerit? No oikeastaan mietin vain, että minkä yhtyeen koko tuotantoa kuuntelen mieluiten. Ja listaksi yhtyeet muodostuivat kysymällä, että no jos Oasista ei olis, mitä kuuntelisin mieluiten? Bluria. Jos Oasista ja Bluria ei olis, mitä kuuntelisin mieluiten? Manic Street Preachersia. Jos noita kolmea ei olis, kuuntelisin mieluiten The Charlatansia. Ja niin edelleen.

 1. Oasis
 2. Blur
 3. Manic Street Preachers
 4. The Charlatans
 5. Ash
 6. Kasabian
 7. The Stone Roses
 8. Shed Seven
 9. Elastica
 10. Suede
 11. The Libertines
 12. Courteeners
 13. Arctic Monkeys
 14. Embrace
 15. Supergrass
 16. Pulp
 17. Idlewild
 18. Travis
 19. Cast
 20. The Verve

 

3 kommenttia kirjoitukseen Parhaat yhtyeet top 20

 1. Dan Abnormal kommentoi:

  The Wonder Stuff, erityisesti levynsä Construction For The Modern Idiot menisi kyllä vaikka Idlewildin tilalle omalla listalla, ja RIDE puuttuu kokonaan! Muuten täydellinen lista. Makuasioista väittely on maailman parasta :)

  1. Miia Miia kommentoi:

   Hahah, joo, makuasiat – parhaita kiistelyn aiheita :D Lisätään vettä myllyyn: Ride olis minun listalla ehkä jossain sijoilla 150-200! ;)

 2. Hal-Jo kommentoi:

  Olen myös uskotellut itselleni (ainakin ala-asteen jälkeen), ettei ole järkevää tai reilua tai ollenkaan hyvä idea laittaa bändejä paremmuusjärjestykseen. Mutta mitä sitä suotta itseään pettämään. Varsinkin jos kriteerit on kohdallaan.

  Mun vastaavalla listalla Oasis ois myös ollut selvä ykkönen joskus, eiköhän nykyäänkin löytyisi paikka kahdenkymmenen joukosta! Stone Roses pääsisi tosiaan helposti aika ylös, kun ei ole liikaa myöhempiä, hyvin todennäköisesti debyytin varjoon jääviä levyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.