Jotain uutta: Thieves

Muistatko Viva Brother -yhtyeen? Josta kolmisen vuotta sitten yritettiin leipoa keulakuvaa brittiläisen kitarapopin uudelle tulemiselle, mutta jonka sinänsä ihan kelpo debyyttilevy ei sitten kuitenkaan synnyttänyt mitään hurjaa britpop revivalia tai muutakaan kansanliikettä. Ei, vaikka mission toteuttamiseen saatiin mukaan tuottaja Stephen Street.

”When we started this band, it was the result of looking back and finding the last great era of music — and that was Britpop,” – Lee Newell, Viva Brother

No, nyt jo hajonenen Viva Brotherin ura jäi tuon yhden levyn mittaiseksi, mutta jos pidit yhtyeestä tai 80- ja 90-lukujen kitarapopin nykypäivään sopeuttavasta gritpopista ylipäänsä, saatat pitää myös birminghamiläisestä Thievesista. Tai onko se nyt sitten THIEVES. Joka tapauksessa, sama 90-luvusta inspiroituva resepti on käytössä näilläkin junnuilla.

No, miltä kuulostaa? Minulle tulee mieleen herttainen epäkypsyys, läpinäkyvät – tai kuuluvat – vaikutteet, ysärikitarat, tennarit ja idoleilta omaksuttu arroganttius. Mitä muuta?

Kuuntelehan myös herkkä Lacking In Guile.

Yhtyeen debyytti ilmestyy ”jonain päivänä”.

Facebookissa

YouTubessa

Soundcloudissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.