Elokuva: Svengali

Siitä on vierähtänyt jo tovi (8 kuukautta), kun kirjoitin tuolloin ilmestymäisillään olleesta Svengali-elokuvasta. Nyt tämä brittielokuva on viimein levittäytynyt teattereihin (ja ladattavaksi mm. iTunesiin), joten ihan pakko palata tarkistamaan, mikä olikaan homman nimi. Lopputulema sama kuin kuukausia sitten: nähä pitäs.

Mielenkiintoisen leffasta tekee tarinan (musiikkiin intohimoisesti suhtautuva ja parkassa laahusteleva walesiläisnuorukainen muuttaa Lontooseen manageroimaan YouTubesta löytämänsä ja uraansa vasta aloittelevan bändin menestykseen) lisäksi näytteljät: modernina modinakin tunnettu Martin Freeman on aina kiehtova, kuin myös This Is England -tuotannosta tuttu näyttelijätär Vicky McClure. Tämän blogin kaltaisessa kontekstissa olennaista lienee mainita myös elokuvassa as Himself -tyyliin vilahtavat Alan McGee ja muusikko Carl Barât.

Elokuvan nähneet ovat kuvailleet sitä sanoin funny, heartwarming, charming, smart ja beatiful British film. Ja turha varmaan erikseen mainita, että soundtrack on vautsi. Kuin myös muuten markkinointikikat, jotka ovat kuin suoraan brittiläisiltä rokkitähdiltä lainattuja: ensin taakse Fred Perry -brändin tuki, sitten spesiaalinäytöksiä Vespoillaan paikalle kurvaaville modmielisille ja lopuksi vielä päätähdet vieraiksi klassiseen Soccer AM -ohjelmaan.

Kyllähän tällainen olisi kiva nähdä, kun sitä This Is England ’90 -tarinan ilmestymistäkin saadaan vielä ilmeisesti tovi odottaa. Onneksi Svengali ilmestyy DVD:llekin jo 7.4.

Elokuvan Facebook-sivu