Brittipopklassikoita: Bändi ja valkoinen huone

90-luku – kun musiikkivideoilla vielä oli väliä.

Jos jaksaisin vielä opiskella, hakeutuisin varmasti jonnekin, missä voisin analysoida ja jaotella 90-luvun brittipopskenen musiikkivideoita. Hmmm tyyliin ”Englantilainen maisema ja elämänmeno -videot”, ”Brittiläistä yhteiskuntaa kommentoivat videot”, ”Bändi hämyisässä huoneessa” -videot, ”Sarjakuvamaiset ja teatterimaiset lavastusvideot”, ”Mustavalkoiset videot”, ”Bändi soittaa varastorakennuksessa/teollisuushallissa” -videot  ja tietysti

”Bändi valkoisessa huoneessa” -videot!

No, ehkä keskityn kehittelemään brittipopin kaariteoriaani (kuulet siitä vielä!) ja jätän videoanalyysit muille. Mutta siltikin, tässä neljä suosikkiesimerkkiäni tuosta brittipopin videoestetiikasta söpöimmästä, bändi ja valkoinen studiotausta.

Nyt vain sitten miettimään, millaisia akateemisia analyyseja tuosta visuaalisesta ratkaisusta voisi saada irti.

4 kommenttia kirjoitukseen Brittipopklassikoita: Bändi ja valkoinen huone

 1. Nimetön kommentoi:

  Tuli muutes ensimmäisenä mieleen MSP:n Faster-video, vaikka eräänlaista anti-brittipoppia edustaakin. Se on kyllä hiano biiso ja viteo.

  1. Miia Miia kommentoi:

   Totta totta! En kyllä muistanut yhtään, millainen video biisissä on! Ei nyt ehkä sillä tavalla brittipoppia kuin vaikka Menswear, mutta toki samantyyppinen visuaalinen ratkaisu tehty. Melko 90-lukua silti, sanoisin? Ehkä Manicseistä sais vähän helpommin akateemisen tutkimuksen kuin just vaikka Menswearista :D

   1. Nimetön kommentoi:

    No onhan se vähän niin, että MSP:n tekemisissä THB-levyn tienoilla on edelleen vähintään yhtä paljon akateemisen tutkimuksen aihetta kuin brittipop-ilmiössä kokonaisuutena.

 2. June June kommentoi:

  Älyttömän kiintoisa aihealue tämä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.