Soittolistaviikko – #TBT: ON SIIS MELKEIN KEVÄT

Tammikuussa 2010 kirjoitin seuraavaa.

H&M:n kevätkuvasto on kolahtanut postiluukusta. Ekat festarikiinnitykset on julkaistu. Olen failannut kesätyöhakuni (taas). On siis lupa puhua keväästä.

Heti ku aurinko häikäisee vähänki enemmän silmiin tai lämpömittari erehtyy plussan puolelle, niin iskee kauhea hinku Berliiniin. Sit ku on tsekannu tilinsä saldon, niin hinku siirtyy Tukholmaan.

Keväällä on pakko lukea Supernaiivi ja katsoa Amélie. Olen just se henkilö, kenen takia Pasilan Kyösti Pöysti kysyy treffikumppaniltaan ”Oletko sä nähnyt Amélien sata kertaa eikä riitä?” Se vaan antaa hetkeksi sellaisen näennäisen kaikki-on-mahdollista-tunteen. Ja saatan olla rakastunut Supernaiivin päähenkilöön.

Kevään liikuntarutiineihin kuuluu armoton joraus yksin kotona. Ja sit se pieni kutina vatsan pohjassa, joka on konkretisoitunut seuraavaan playlistiin. Etenkin kahteen viimeseen biisiin.

24.1.2010 säv. san. sov.: Jokin muu otsikko kuin ”On siis kevät, kuljen Hakaniemen rantaan…”

Moni asia on muuttunut. Kevät on silti saapunut mestoille joka vuosi.  Ja niin on ON SIIS MELKEIN KEVÄT -soittolistakin.

Soittolista on kokenut neljässä (!) vuodessa vähintään yhtä monta muutosta kuin laatijansa. Listan nimessä ollaan odoteltu milloin kevättä, milloin kesää. Biisejä on tullut, biisejä on mennyt. Minulla ei ole esimerkiksi aavistustakaan siitä, mitkä olivat alkuperäisen listan kaksi viimeistä biisiä tai kuka vatsanpohjaani silloin kutitteli.

Listan ydin on kuitenkin pysynyt samana. Tempo on kovempi kuin talvisissa tunnelmoinneissa. Näinhän on arjessakin, kun raskaat talvisaappaat on vaihdettu converseihin ja askel on pitkästä aikaa kevyt. Soittis on myös yllättävän ajankohtainen. Siltä löytyvät muun muassa toukokuussa kosintaani suostuva Hartwall Areenan valloittava Justin Timberlake,  Ruisrockiin saapuvat Phoenix, Tame Impala ja Lily Allen, Flow’ssa esiintyvä Bonobo, sekä Weekend Festivalilla tanssittava Calvin Harris.

On siis melkein kevät

Juttu aloittaa throwback thursday (tbt) -postausten sarjan. Idea on ryövätty somekanavista, joissa #tbt-hashtagin alla julkaistaan muun muassa vanhoja valokuvia. Rosvoissakin #tbt-merkintä tarkoittaa taaksepäin tiirailua: kirjoitukset voivat käsitellä esim. jo hyvän aikaa sitten tsekattua keikkaa tai vanhaa postausta.

2 kommenttia kirjoitukseen Soittolistaviikko – #TBT: ON SIIS MELKEIN KEVÄT

 1. Anna Amaizin Anna Amaizin kommentoi:

  Aivan loistava idea tää #TBT! Meitsi on messissä ens viikolla.

  1. Anna Anna kommentoi:

   Jes, loistavaa!

   Tosin aloin tos kelailla, et meikäläinen sais kyl tällä postaustahdilla merkitä jokaisen postauksen #tbt:llä :D Kaikki ajatukset ehtii vanhentua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.