Pelkkää silisingiä

Jotkut tyypit ovat pyörineet blogissani sen alkuajoista lähtien. Yksi vahvasti edustettu joukko on ollut Kuopion musalukiomafiaksi ristimäni porukka, johon kuuluu muun muassa NEØVin ja Rubikin jäsenistöä.

Tähän porukkaan kuuluu myös Annika Tepponen. Aloin ihmetellä neidon komeaa ääntä Kuopio-vuosinani, 2000-luvun puolivälissä. Se tuntui taipuvan mihin vaan. Saundi on omaperäinen, muttei liian läpitunkeva. Tepponen osaa hyvin hienovaraisilla jutuilla herättää kappaleen kuin kappaleen henkiin, mutta myös tuutata, jos viisu niin vaatii.

Minun kirjoissani samaan yltää vain Koistisen Stina, joka kerää tällä hetkellä täysin ansaittua hehkutusta Color Dolorin riveissä.

Moneksi muuntuva lauluääni on tarkoittanut, että Koistista ja Tepposta on kuultu mitä erilaisimmissa yhtyeissä. Koistinen on elektrotrippaillut Happy-Go-Luckyssa, souldiivaillut Mykaboomissa ja päästänyt sisäisen runotyttönsä valloilleen modernia laulelmaa esittävässä Sagolikissa. Tepposen tyylikkäästä tulkinnasta on päästy nauttimaan Second Astral Movementissa, Aukeassa ja Lasmaticissa.

Ja nyt kitaristi Samuli Lepolan kanssa muodostetussa Silising Odduossa.

Mutta mikä ihme on tämä silising, joka on päätynyt sekä duon nimeen että sen kappaleen kantavaksi teemaksi? Onko silising kenties sama asia kuin dägä oli M.A. Nummiselle aikoinaan? Tiedättehän: ”Ihmiselle kaikkein tärkein maailmassa on dägä. Dägä dägä, dägä dägä, dägä dägä, dägä dägä.”

Tepponen hyväksyy teorian – ainakin osittain.

— Hmmm. Tavallaan kyllä. Ja samalla se on meitä kahta (Samuli ja minä) kuvaava termi. Siinä yhdistyy kokeilunhalu, lapsekkuus ja intohimo. Sana pyöri tosi, tosi pitkään mielessäni ja löysi onneksi paikkansa!

Duo kuvailee itseään – silisingin lisäksi – omaleimaiseksi folk/pop-duoksi. Painottaisin kuvailun ensimmäistä puoliskoa. Silising Odduo on kaukana sellaisesta leirinuotiolle sijoittuvasta maailmanparannusrämpytyksestä, joksi ainakin minä folk-poppailun miellän. Soundcloudista löytyvien kappaleiden ympärille on helppoa kuvitella muhkeammat, sansparade-esquet bändisovitukset.

Pian niitä ei tarvitse vain kuvitella.

— Paraikaa kokeilemme kappaleita viisihenkisellä kokoonpanolla, mutta aika näyttää mitä tapahtuu. Duona on ihanaa toimia ja tehdä kappaleita, mutta alusta asti olemme kuvitelleet ympärille yhtyeen. Toivottavasti haaveemme toteutuu.

Toivottavasti. Sitä ennen Silising Odduoa voi ihastella duomuotoisena seuraavissa paikoissa:

4.9. Mascot, Helsinki (klo 21.00)
21.9. Club Liberte, Helsinki (klo 20.00)
19.10. Pannuhuone, Kuopio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.