Joulukalenteri: Uhana on ihana + arvonta

Kun syyskuussa kuulin, että Rosvot on ehdolla vuoden verkkomediaksi Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa, olin hyvin, hyvin iloinen. Iloa seurasi paniikki: mitäs hittoa sitä pukis päälleen palkintojenjakotilaisuuteen?

Olen vannoutunut mekkomuija, joka on hamstrannut kaappiinsa muutaman Marimekon sillä ajatuksella, että niillä voi esittää edustavaa yksilöä tarvittaessa. Kyseisille mekoille passeli edustustehtävä on kuitenkin à la työhaastattelu, ei niinkään à la selkääntaputtelu kotimaisen musiikkikentän ytimessä.

Tein sen, mitä kuka tahansa nainen tekisi tässä tilanteessa. Laavasin verkkokauppojen tarjonnan läpi niin myöhään, että vaikka sopiva soluttautumisasu olisikin löytynyt, se ei olisi ehtinyt perille ennen pönötystä. Nillitin ystävilleni, etten kyllä lähde YHTÄÄN MIHINKÄÄN. Ja vittu saatana, tukkaki pitäs laittaa.

Sitten muistin tämän kuvan noin vuoden takaa.

KYLLÄ! Saisin vihdoinkin pätevän syyn hankkia jo ikuisuuksia kuolaamani Uhana Designin pupumekon, hinnasta viis. Yllärispylläris, olin tässäkin asiassa liikenteessä liian myöhään. Uhanan Miran mukaan mekkoa ei ole enää saatavilla.

”Mutta lainaaminen voisi onnistua. Miltä kuulostais :)?”

Ootapa ku mietin.

Musiikki ja Media

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kuva: Teemu Reini / Tuoni Studiot.

Nyt myös te saatte osanne tästä uhanuudesta.

Uhana Designin suunnittelemia vaatteita ja asusteita on nähty monen kotimaisen artistin päällä. Anna kommenttikentässä esimerkki yhdestä tällaisesta artistista 20.12.2014 mennessä ja voit voittaa itsellesi alla olevan rosvokissakassin.

EDIT 23.12.: Kassi on arvottu. Uhanoituneita artisteja edustavat mm. Iisa, Erin, Antti Hietala ja Laura Moisio. Kiitos osallistumisista & muista terkuista ja hyvää joulua!

rosvokissakassi

Rosvokissakassi oikealla. Kuva: Jaakko Kahilaniemi.

Arvonta on toteutettu yhteistyössä Uhanan kanssa. Johtolankoja kannattaa etsiä heidän kotisivuiltaan ja Facebookista.

Ja hei – muistathan kertoa kommentin yhteydessä myös sähköpostiosoitteesi. Olen kova tyttö stalkkaamaan, mutta en se minäkään ihan kaikkeen pysty. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!

Ps. Muut pupu-/kukkamekkofanit, älkää huoliko: kuosi tekee kuulemma vielä comebackin.

21 kommenttia kirjoitukseen Joulukalenteri: Uhana on ihana + arvonta

 1. Marjo kommentoi:

  Musiikin monitoimimies Antti Hietala!

 2. Riina kommentoi:

  Iisa

 3. Anne kommentoi:

  Iisa

 4. Laura O. kommentoi:

  Ihan kiva mekko ja noin, mutta harmittaa tää lifestyle/muoti-sisältö nykyään Rosvoissa, kun sitä on muutenkin ihan liikaa. :( Ei sitä pliis ihan kauhean paljon, tai sitten sivustolle joku filtteri millä voisi suodattaa ”päivän asut” pois omasta feedistä.

  En tarkoita pahalla, eikä koske vain tätä postausta. Oli vain pakko tuoda asia esiin, kun omasta mielestäni Rosvojen vahvuus on ihan muissa jutuissa. :)

  1. Anna Anna kommentoi:

   Kommenttinne on noteerattu ja kirjattu ylös, miss. Tai ma’am. Pohdin tätä seuraavaksi 1) Rosvojen ylläpidon edustajana ja 2) tämän blogin kirjoittajana. Varoitan jo etukäteen, että olen vatvomisen mestari.

   1) Tsekkailin tämän kuukauden postaukset läpi. 47 postauksesta kolme oli sellaisia, joiden keskiössä ei ole musiikki. Jokaisessa sitä kuitenkin käsitellään. Tästä päästäänkin näppärästi käsitteen ongelmallisuuteen: Mikä on lifestylea? Milloin postaus lipsahtaa lifestylen puolelle? Paljonko on paljon?

   Tähän asti Rosvojen sikariporras on ollut sitä mieltä, että esim. lifestylesisältö ei ole valtaamassa sivustoa. Kommenttisi jälkeen asiaa on syytä pohtia hieman lisää – etenkin, jos samankaltaisia äänenpainoja tulee enemmänkin. Siispä word up, jos lifestylen määrä ahdistaa (tai ei ahdista)!

   Jotta tuota filtteröintiajatusta voitaisiin kehitellä eteenpäin, niin kerrohan, mitä kautta seuraat meikäläisiä. Etusivulta, Twitteristä, Facebookista? Ois kiva tietää, korostuuko lifestylemaisuus jossain kanavassamme.

   2) Tän blogin osalta voin sanoa ainakin päivän asujen suhteen, et pelko pois: tää oli eka ja todellakin vika päivän asu, joka säv. san. sov.:issa nähdään :D Niitä esitelläkseen pitäs osoittaa erityistä mielenkiintoa vaatetustaan kohtaan.

   Samaan hengenvetoon myönnän, että säv. san. sov.:issa on aina – siis jo ennen Rosvoja – käsitelty musiikkia ennemmin musiikin vierestä ja oman elämän kautta kuin vaikkapa levy- tai keikkakritiikkeinä. Mulle musiikki on aina osa jotain – elämää, hetkiä, ihmisiä. Tämä postaus kiertää musiikkia sitä kauimmaista laitaa. Yhteyksiä (olkoonkin hataria aasinsiltoja) kuitenkin on ja aion pitää niistä jatkossakin kiinni. En ole siis seuraavaksi esittelemässä viikkoni tapahtumia Instagram-räpsyjen kautta.

   1. Laura O. kommentoi:

    Ymmärrän, että olen vain yksi lukija muiden joukossa ja ehkä nämä ajoittaiset ”lifestyle”-bloggaukset pistävät häiritsevästi vaan omaan silmään. Eihän tässä mistään kovin vakavasta asiasta ole kyse! Itseäni tämänkaltainen sisältö vaan ärsyttää ylipäätään (ei edelleenkään mitään henkilökohtaista tai suoraan tähän postaukseen viittaavaa!), ja sen takia mielelläni Rosvoja luen, että täällä ei toistaiseksi joudu kahlailemaan mainos/ruoka/muoti/tuotepromo-juttujen läpi, kun haluaa lukea hyviä tekstejä.

    Varmaan osalle nämä muut jutut ovat myös mieleisiä, mutta omasta mielestäni vievät Rosvoja huonoon suuntaan. Pienissä määrissä siedettävää, ehkä avauduin asiasta nyt sen vuoksi, että toivon ettei tämä tule yleisemmäksi linjaksi blogeissa. Tai jos tulee, jonkinlainen erottelu etusivulle olisi kiva. Tästä ajatuksesta en sen enempää osaa sanoa.. Itse seuraan Rosvoja kaikissa kanavissa, mutta jos useimmiten juttuihin päädyn syvemmin kuitenkin ihan verkkosivuilta.

    Ei hätää, en ole lopettamassa Rosvojen lukemista ja pääosin sisältö on edelleen mielekästä. :) Toivon, että se myös pysyy sellaisena jatkossa!

    1. Anna Anna kommentoi:

     Ymmärrän. Ja hyvä kun sanoit! Meistäki on vaan kiva huomata, et sillä puolella on jengiä, joka tuntee intohimoisesti sivustoa kohtaan.

 5. sikkuralla kommentoi:

  Iisa
  Ihana kuosi mekossa!

 6. Maiju kommentoi:

  Hehee, Iisalla muistelen minäkin nähneeni Uhanan vaatteita!

 7. esa kommentoi:

  Minua oksettaa se, miten netti on täynnä turhanpäiväistä lifestylesisältöä ihanine kahviloineen, raakakakkuineen ja vintagekauppoineen. Tällaiset postaukset ja Kalenterikarjun top5-tavarat yms. eivät tuo tänne mitään mielekästä lisäsisältöä, vaan päinvastoin heikentävät Rosvojen brändiä laadukkaana musamediana.

  1. Anna Anna kommentoi:

   Tämäkin kirjoihin merkattaneen! Olet varmaan huomannut aiemman vastaukseni? Jatkan siitä vielä hieman. Jäi meinaan yksi näkökulma kertomatta.

   Jokainen Rosvo palvelee pääasiassa oman bloginsa lukijakuntaa – minä sävsansovilaisia, Kalenterikarju karjujaan jne. Blogeja on yhteensä 18, joten lukijakuntiakin on 18 erilaista. Koko sivuston kannaltahan homma menee sitten sillä tavalla, että kun kumartaa yhteen suuntaan niin automaattisesti pyllistää toiseen suuntaan.

   Ylläpito sen sijaan palvelee koko sivuston kävijäkuntaa. Rosvojen viimekeväisen lukijakyselyn mukaan lifestylesisällöt kiinnostavat yleisöämme, joten olemme tähän asti olleet siinä uskossa, että ne eivät nykyisessä laajudessaan (lue: noin kolme postausta koko joulukuun tuotannosta) nostata kikkiä otsaan / oksua kurkkuun.

   Ylläpito voisi tehdä ainakin sen verran, että näitä musiikin ulkopuolisia sisältöjä ei nostettaisi someissamme, jolloin ne eivät korostetusti hyppää silmille. Pohdintaan!

 8. Aida kommentoi:

  Osallistun! Ainakin Iisalla.

 9. Mikko Toiviainen Mikko Toiviainen kommentoi:

  Tervehdys Annan blogiin kommentoineet Laura O. ja esa ja paljon kiitoksia kommenteistanne! On ymmärrettävää, että joitakin lukijoita saattaa Rosvoissa häiritä lifestyle-sisältö (jota ei ole kauhean paljon) – en syytä teitä tästä laisinkaan.

  Kuten Anna tuossa aiemmin kirjoittikin, meitä on Rosvoissa 18 eri blogia ja jokaisella blogilla on oma äänensä. Rosvojen sisältö rakentuu näistä eri äänistä ja nähdäkseni monimuotoinen kirjoittaminen on Rosvojen hienointa antia. Lukijoita taas on vielä moninverroin enemmän, joten eri mielipiteitä hyvistä blogeista/blogiteksteistä/lifestyle- vs. musiikkitekstien paremmuudesta on todella paljon.

  Omaan blogiini (Kalenterikarju) haluan kirjoittaa musiikin lisäksi myös lifestyle-kynällä ja tämä on tietoinen valintani. Aion kirjoittaa Kalenterikarjuun jatkossakin lifestyle-postauksia. Oma blogini on nimittäin musiikki -ja lifestyle-blogi, eikä pelkkä musiikkiblogi. Ja siltikin, mikäli tarkastelee esimerkiksi Kalenterikarju-blogia, käsittelee tähän mennessä julkaistuista 20 blogitekstistä vain kuusi lifestyleä (ja osassa näistäkin mukana myös musiikillista sisältöä). Itse haluan kirjoittaa kuitenkin sellaisista asioista, jotka ovat minulle tärkeitä ja merkityksellisiä ja tämä intohimo asioihin – oli se sitten musiikkia tai TOP5 lempitavarani -postaus – pitää liekkiä yllä omaan kirjoittamiseeni :)

  Ikävää, ettette ole pitäneet – esimerkiksi ilmeisesti Kalenterikarjun – lifestyle-sisällöstä, mutta eihän kaikkien tarvitse pitää kaikesta. Erilaisuus ja monimuotoisuus kunniaan, eikö vain?

  Pahoittelut pitkäksi venähtäneestä vastauksesta ja tervetuloa ihmeessä kommentoimaan Kalenterikarju-blogiakin jatkossa, mikäli siltä tuntuu. Ilolla otan vastaan rakentavassa hengessä risuja ja ruusuja – kehittyähän tässä jatkuvasti minäkin bloggaajana yritän. Ja lifestyle-postausten lisäksi Kalenterikarjusta löytyy paljon paljon paljon musiikillista sisältöä, jota voi lukea lifestylen sijasta :)

  Erittäin hyvä ehdotus tuo, että lifestyle-sisältöä jatkossa kehitettäisiin musiikista erilliseksi – tämä palvelisi varmasti sekä lukijoita että bloggaajia.

  PS. Hieno postaus Anna, kiitos siitä!

 10. Ellu kommentoi:

  Mielikuvituksetonta ihmisiltä vastata sama artisti kuin muutkin. Tosin, jos on nähnyt Uhanaa vain yhden artistin päällä niin mikäs siinä, mutta voisi vähän vaivaa nähdä toisenlaisenkin vastauksen eteen. Varsinkin, kun Anna tuossa hyvinkin helpot vinkit antaa.

  Siksi,

  Laura Moisio

  Tuohon lifestylepostaus -soppaan sen verran, että en itsekään niistä postauksista välitä, mutta ei ne sen enempää hierrä. Aina voi jättää ne lukematta ja niin teenkin, jos heti alusta näyttää ettei postauksella ole mulle mitään annettavaa.

 11. Essi kommentoi:

  Ihanalla Iisalla! Hurjan kivoja kuoseja. :)

 12. bikke kommentoi:

  Nyt kuulkaaas kävin komppaamassa facea.. Iisan löysin.. en edes tiedä kuka hän on :)) Mutta kassi on makee!! Katu uskottava!

 13. Hukkakukka kommentoi:

  Iisan löysin minäkin! :) Tosi hieno kassi!

 14. Pilvi kommentoi:

  Erinillä on ollut ihanat pisarakorvikset :)

 15. sasa kommentoi:

  No iisalla tietty on ainaki

 16. sannikas kommentoi:

  Iisa oli ainakin Uhanin kassin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.