Arjen soundtrack: Kampaamo Unik, Turku

Levykokoelma kertoo paljon ihmisestä. Taustamusiikki kertoo vähintään yhtä paljon liiketilasta tai tapahtumasta. Arjen soundtrack -sarjassa tutustutaan eri paikkoihin niiden musiikkivalintojen avustuksella.

unik

Tässä yritän ottaa kuvaa, jossa näkyisivät huikean hieno kattovalaisin (huomatkaa sanomalehdellä vuorattu mallinukke), Marimekon kahvikuppi, jollaista himoitsen myös omaan keittiööni ja yksi foliohattu.

Milloin?

Uuden luottokampaajan valinta on hirveää. Tyypin pitäisi olla taitava, trenditietoinen ja sen verran mukava, että hänen seurassaan viettää mielellään pari tuntia kerran puolessatoista kuukaudessa. Tämän lisäksi kampaamon tulisi olla suht edullinen ja viihtyisä.

Viime etsintäkierroksella valintani oli helppo. Yksi pitkäaikaisimmista ystävistäni valmistui parturi-kampaajaksi. Olin kertonut tälle ihmiselle suurimmat salaisuuteni parin kymmenen vuoden ajan – tottakai luottaisin myös hiukseni hänen käsiinsä! Yksikään turkulainen kampaaja ei voinut tuntea tukkaani ja sen vaiheita häntä paremmin.

Jouduinkin tiukan paikan eteen lokakuussa, kun ystäväni lähti mammalomalle. Onneksi muistin sen kivan kampaamon, jossa on fuksianväriset seinät.

(Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun seinät ovat vaikuttaneet päätöksentekooni. Olen muuttanut ekaan Turun-asuntooni sillä perusteella, että siellä on ollut yksi metsänvihreä seinä.)

Vaikuttava portfolio ja Cityshoppari-alennus varmistivat ajanvaraukseni Unikiin. Onnistunut polkkamittaan pätkäisy sai minut vierailemaan kampaamossa uudemman kerran. Kanta-asiakas minusta tehtiin musiikkivalinnoilla.

Soittolistalla:

Kampaamokäyntejä kutsutaan arjen luksukseksi. Todellista hemmottelua siitä tulee, jos vähintään pari tuntia kestävän kuontalonkunnostusoperaation ajan saa kuunnella jotain muuta kuin tyhjännauramista, mainoksia ja samasta puusta veistettyjä radiohittejä.

Unikin soittolista on tyylitajuinen ja rento. Musiikkitarjonnasta löytyy Pariisin Kevään ja Bruno Marsin kaltaista hittiradiokamaa, mutta pääpaino on valtavirran ulkopuolella. Piipahdukset vauhdikkaimmissa rytmeissä ja indien maailmassa säästävät asiakkaan easy listening -lobotomialta.

Kännykkäni Soundhoundille on riittäny töitä joka kerta, kun olen kampaamossa piipahtanut. Viimeksi mukaan tarttui Patrick Watsonin kivaa kilkatusta ja Benny Singsin letkeä Coconut.

Musiikin valitsee:

Unikin Saara Kaaresmaa vastaa kampaamon soittolistasta yhdessä miehensä Mikko Kaaresmaan kanssa. Herra Kaaresmaan valokuvaamo toimii samoissa tiloissa, joten taustamusiikin on sovelluttava molempiin bisneksiin. Soittolistasta on pyritty tekemään vaihteleva, mielenkiintoinen ja virikkeellinen. Pariskunnan lempiartistit antavat hyvän käsityksen siitä, millaisissa tunnelmissa liikutaan.

— Oma musiikkimakumme on tosi laaja. Mikon lempiartisteja ovat Phoenix, Patrick Watson, Jamiroquai ja Serge Gainsbourg. Itse tykkään Yonasta, Erykah Badusta ja Bat for Lashesista, Saara kertoo.


Jotain muuta, mitä:

Unik muutti maaliskuussa uusiin tiloihin Martin Tiilentekijänkadulle. Fuksianvärinen seinä on siis jäänyt taa, mutta tilalle on tullut toinen katseenvangitsija: pesupaikan pastellinsininen, kullanvärisillä roiskeilla koristeltu seinä.

Kurkkaa Arjen soundtrackin aiemmat osat vanhan blogin puolelta. Rosvona olen piipahtanut ravintola Blankossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.