Arjen soundtrack: Ravintola Blanko, Turku

Levykokoelma kertoo paljon ihmisestä. Taustamusiikki kertoo vähintään yhtä paljon liiketilasta tai tapahtumasta. Arjen soundtrack -sarjassa tutustutaan eri paikkoihin niiden musiikkivalintojen avustuksella.

Milloin?: Milloin vain. Turussa – tai ainakin tämän turkulaisen elämässä – kaikki tiet vievät Blankoon. Lounasaikaan työn sankari saa sapuskansa pöytään ripeästi. Iltaisin jokirannan muut ruokapaikat tarjoilevat nälkäiselle lähinnä ei oota, mutta Blankossa taiotaan aina soppi murisevalle mahalle.

Viikonloppuisin paikka muuttuu klubiksi: itsensä saattaa löytää vaikkapa Ruudolfin, Karri Koiran ja Mustan Barbaarin pistokeikalta. Ja se sunnuntaibrunssi? Et ole voinut välttyä hehkutukselta.

Soittolistalla: Blankon soittolista ei ole pienin syy siihen, etten osaa enää sijoittaa muita turkulaisravintoloita kartalle. Ravintolan musiikkikattaus on kuin suoraan levyhyllystäni: maanantaina ruokailusta ei meinannut tulla mitään, kun Emma Salokoski Trion Puutarhassa, Wyclef Jeanin Gone till November ja Erykah Badun Bag Lady soivat lähes peräkanaan.

Ajaton rytmimusiikki ei ole kuitenkaan koko totuus. Kellonaika määrittää, saako mutustelunsa taustalle räppiä, folkia vai laadukkaimpia listahittejä.

Musiikin valitsee: Olen rampannut Blankossa jo melkein viiden vuoden ajan, mutta sain tiedusteltua tätä vasta viime vierailullani. Tarjoilijan mukaan soittolistoja laatii ainakin paikan omistaja, jolle musiikki on rakas asia. Sen kuulee.

Jotain muuta, mitä: Osaan luetella englanniksi sujuvasti vain kahdeksan ensimmäistä kuukautta. Kun sanon luetella, tarkoitan laulaa: January, February, March, April, May pitää luritella tuolla Wyclef Jeanin nuotillaJa kesäkuukausiahan nyt ei vaan voi unohtaa.

Mutta tutustutaan paremmin huomenna. Sillä aikaa voit katsoa, mitä muilla Rosvoilla on tarjolla tänään.

Kurkkaa Arjen soundtrackin aiemmat osat täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.