Anna googlaa: Andy McCoy

Andy McCoy
Kuva: BBFB

Kiitos Julkkis-BB:n, Suomen kansa on muutaman viikon ajan googletellut Teppo Säkkisen, Johanna Salmisen ja Marianne Kallion nimiä.*

Heidän lisäkseen taloon heitettiin yksi muualtakin kuin Seiskan sivuilta tuttu stara. Oikea stara. Mies, joka yksinään oikeuttaa ohjelman Julkkis-etuliiteen.

Andy McCoy.

Pelkosenniemi, Hanoi Rocks, uudet leegot, elämäntavat, parvekkeelta tippuminen, taiteilu — näiltä ei ole voinut välttyä. Mutta halusin myöntää sitä tai en, herra McCoy asteli toden teolla elämääni vasta kun hän talsi Big Brotheriin.

Siispä otin toisen lähestymistavan. Jätin B(B)-luokan kävelevät palstantäytteet rauhaan ja tarkastelin asukasta, josta luulin tietäväni jotain.

Parin haastattelu- ja Wikipedia-selailun jälkeen mielikuva miehen elämänhistoriasta ei muuttunut — tarkentui kylläkin. Miehen musiikilliset ansiot kävivät kiistattomiksi, mutta eivät kohdanneet omien intressieni kanssa. Välillemme ei syntynyt yhteistä säveltä.

Kunnes.

”Vuonna 1996 McCoy ja Pete Malmi päättivät perustaa Briardin uudelleen 20 vuoden jälkeen. Kokoonpanoon tuli The 69 Eyesin jäseniä ja Angela McCoy. Kokoonpano esitti vanhoja ja uusia Briard-kappaleita. Uusi Briard teki albumin Briards ja sen kappale ”River of Dreams” menestyi. Samana vuonna McCoy soitti XL5:n singlellä Taas Mennään.

*Ja jos et vielä ollut, googletit heidät viimeistään nyt.

2 kommenttia kirjoitukseen Anna googlaa: Andy McCoy

  1. Maukku kommentoi:

    Uhuh, Andy McCoy, yksi ei-enää-niin-mystinen hahmo muiden joukossa. Mutta tuo kollaboraatio xlviitoisten kanssa tuli kyllä aivan yllätyksenä. Pisteet nous. Molemmille.

  2. janus kommentoi:

    Ootpa tyhmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.