UMK14: Voita liput UMK-finaaliin!

Ylihuomenna selviää, kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun ja pääsee edustamaan Suomea tämän vuoden Euroviisuihin. Voitosta kamppailevat Softengine, Hanna Sky, MIAU, Lauri Mikkola, MadCraft, Mikko Pohjola, Clarissa feat. Josh Standing sekä Hukka ja Mama. Barona Areenan lavalla nähdään myös viime vuoden UMK-voittaja Krista Siegfrids sekä Redrama ja Kristinia DeBarge.

Rosvot ovat seuranneet kilpailijoiden taivalta kisan alusta saakka. Nyt myös sinulla on mahdollisuus päästä jännittämään paikan päälle.

Voita liput UMK-finaaliin

Kuva: Mira Shemeikka / Jyri Öhman

KISA ON PÄÄTTYNYT! Kisaan osallistuneita pyydetään kurkkaamaan sähköpostiinsa. Siellä saattaa olla mukavia uutisia!

Kerro tämän postauksen kommenteissa, mitä kaikkea kuuluu täydellisiin UMK-valvojaisiin. Vastauksista valitaan kaksi voittajaa, jotka pääsevät kaverinsa kanssa seuraamaan UMK-finaalia Espoon Barona Areenalle. Vastausinspiraatiota voit hakea Alice & June -blogista, missä June on laatinut teemabileet jokaisen UMK-finalistin ympärille.

Kisa päättyy huomenna (31.1.) klo 12. Voittajaan otetaan yhteyttä vielä saman päivän aikana – muistathan siis ilmoittaa vastauksen yhteydessä sähköpostiosoitteesi.

Jos kisassa ei lykästä, voit hankkia liput Lippupalvelusta. Kotisohvalta UMK-finaalia voi seurata lauantaina klo 21 alkaen joko TV2:lta tai suunnistamalla osoitteeseen http://yle.fi/aihe/umk2014/finaali. UMKplus seuraa finaalitunnelmia netin puolella jo 20.30 alkaen ja heti TV-lähetyksen jälkeen.

Rosvot vaklaavat tapahtumia niin lavan edessä kuin sen takanakin ja raportoivat näkemästään tuoreeltaan Instagramissa, Twitterissä sekä UMKplussassa.

9 kommenttia kirjoitukseen UMK14: Voita liput UMK-finaaliin!

 1. Jonni kommentoi:

  Täydellisiin UMK-valvojaisiin tarvitaan kolme (3) asiaa:

  1. TV-vastaanotin tai internet-päätelaite
  – Need I say more?

  2. Paljon jengiä
  – Joku on aina kotoisin samasta paikasta kuin joku artisti, back-up-laulaja tai taustatanssija. Yksi tyyppi pitää Redramaa kuumana, toinen yllättyy siitä, että hän on suomenruotsalainen. Yksi tyyppi kysyy ”mitä helvettiä Toni Wirtanen tekee tuolla?”. Paikalla on hyvä olla myös musadiggari ja akateeminen muusikko, jotka väittelevät äskeisestä alennetusta modulaatiosta, kun kaikki muut keskittyvät kaljan ryystämiseen ja viihtymiseen. Tytöt juovat viiniä. Lopulta tuloksen paljastuessa seuraa infernaalinen väittely.

  3. Myöntyminen, jatkot ja Jasmine.
  – Infernaalisen väittelyn laannuttua kaikki myöntyvät tulokseen ja alkaa euforinen ehkä sittenkin-tunnetila ja sen purku. – Kyllähän tällä nyt voisi olla ihan mahkut. – Siis tällähän on helvetin hyvät mahkut! – Ei tälle nyt kuitenkaan käy kuten Jasminelle silloin -96.

  Ja tästä jatkoille.

  Lopuksi vielä linkki Suomen Euroviisuvetoon vuodelta 1996. Jasmine – Niin kaunis on taivas http://www.youtube.com/watch?v=9Vql4pLruyA

 2. Aika klisee kommentoi:

  Valvojaiset aloitetaan jo päivällä virittäytymällä tunnelmaan videotykityksellä kaikkien aikojen voittajista ja parhaista paloista vuodesta -56 lähtien. Erityisesti kuunnellaan Volare, Celine Dion, Abba ja Carola Häggvistin kaikki osallistumiset, Lapponia sekä Tchengis Khan. Jos fanitus ei ole ylenpalttista, niin näitä voi seurata samalla kun valmistelee teemapurtavaa pöytään. Tämän vuoden teema on tietysti Tanska, punainen ja valkoinen, minkä mukaan purtavat valmistellaan ja juomat valitaan.

  Sen jälkeen videotykitykseen marssitetaan vuoden 2006 viisut Kreikassa. Jokainen viisufanihan osaa sen pistelaskuosuuden ulkoa, joten sitä voi käyttää vaikka yhteisenä viisu-uskontunnustuksena. Tätä seuraa luonnollisesti muistelo siitä, kuinka itsekukin vaelsi hartaana Hartwall-areenalle vuonna 2007, kun videotykityksessä on vuoden 2007 viisut. Kevyttä rupattelua.

  Sen jälkeen soitellaan ja bailataan toiveviisuja Loreenista alkaen kunnes kisalähetys alkaa. Kisalähetystä seurataan kahdelta screeniltä, joista toisessa pyörivät #eurovision ja #euroviisut -twiitit ja toisessa varsinainen lähetys HD:na ja 5.2-äänellä, jotka viritetään hyvissä ajoin.

  Jokaista valvojaisvierasta pyydetään ennakkoon kaivamaan joku vapaavalintainen knoppitieto euroviisuihin liittyen. Knoppitiedon tuoja ottaa tietonsa puheeksi valvojaisissa silloin, kun kohdalle osuu asiaan edes hämärästi liittyvä viisuvideo. Jos kohdalle ei osu sopivaa videota, kaikki mainitsemattomat knoppitietäjät esittävät videotoiveensa, jonka turvin knoppitiedon voi sitten mainita. Näin kaikki pääsevät tasapuolisesti pätemään knoppitiedolla. Ehkä syntyy jopa keskustelua.

  25 yleisimmästä viisukliseestä tehdään viisubingo, kandidaatteina esimerkiksi ”esiintyjä roiskeläpässä”, ”pyrotekniikkaa showssa”, ”akrobaatteja lavashowssa”, ”drag-laulaja”, ”esityksessä asunvaihto”… Lisäksi tietysti voittajaveikkaus ja voittajan pistemääräveikkaus.

  1. Aika klisee kommentoi:

   Eiku tuohan oli tietysti valvojaiset toukokuussa.

   UMK-valvojaisiin riittää telkku, kola, popkornit ja twitter.

 3. Heli kommentoi:

  Täydellisiin UMK-valvojaisiin varustaudun seuraavasti:

  – Kutsu niille joilla on rakkaussuhde viisuja kohtaan!
  – Kattoon discopallo ja päälle bling bling asut.
  – Tarjolle eväitä, jotka kuvastavat finaalimaan (tässä tapauksessa Tanskan) ruokatarjontaa: Smörgåsar och öl, var så god!
  – Sohvalle täytyy saada pari viisubesserwisseriä, jotka tietävät kaikesta kaiken.
  – Pistetaulukot, jossa jokainen antaa kullekin esitykselle pisteet kappaleesta ja esiintymisestä.

  Ja sitten vain esityksiä ilolla arvioimaan!

 4. Rita kommentoi:

  Lauantaina kuunnellaan tietysti jo aamulla soittolistalle vuosien varrella päätyneitä eurovision suosikkeja; Lena-Satellite, Rybacka-Fairytale, Ани Лорак – Shady Ladyä ja Dana Internationalin – Divaa eikä unohdeta Loreenin Euphoriaa, eikä viime vuonna livenä nähtyä upeaa Robin Stjernbergin – You-biisiä! Suomalaisista laulajista myös moni on listalla; Pave Maijanen, Hanna Pakarinen, Laura Voutilainen, Paradise Oskar ja ehdoton suosikkini, upea Krista Siegfrids!

  Mummi huutelee jo lapsenlastaan hoitoon, jossa heillä on oma kisastudio-minä vietän sitä näillä näkymillä itsekseni, mutta en todellakaan valita. Saan istua ainakin ihan eturivissä ja kuulokkeet korvillani soittaen biisejä täydellä teholla ja laulaen mukana.

  Syömisiä enkä juomisiakaan ole ajatellut, enemmänkin sitä- että alunperin suomella ei ollut yhtään hyvää biisiä euroviisuihin. Mitä enemmän olen niitä kuunnellut, sitä enemmän löytyy uusia suosikkeja. Miau sekoittaa pääni. Uskon olevani jälleen nuori kapinallinen. Paluu takaisin viidenkympin ikään minut vie Hukka ja Mama Seljan tahdissa. Uhkeakin saan olla kaiken lisäksi.
  Clarissa- vie minut suoraan maailman huipulle. Kuvittelen jo olevan kööpenhaminassa ja bilettäväni katsomossa muiden euroviisufanien kera ympäri maailman!

  Lauri Mikkolan tullessa lavalle, on jo pakko vähentää vaatetusta. Niin, olenhan siis kotona.
  Uuuh, kuuma kundi ja I`m so going down-mikset sä jo tule pelastamaan mua?
  Sitten kun Pohjolan Mikko laulaa mun sänkyni reunalla ilman paitaa, olen jo ihan valmis työntämään itseni hänen kylkeensä.

  Jännitys alkaa tuntua tässä vaiheessa jo varmaan vatsassa ja varpaissa, koska kaikki ovat omalla tavallaan niiiin hyviä.
  Kun voittaja julistetaan, repeän riemuun-tämähän se pitääkin olla, mutta kenen kanssa tästä iloitsen? Hmmm…uskon että Mikael Saari tulee viereeni ja laulaa – We Should Be Through…#Join us#

 5. Marja Laine kommentoi:

  Mä en tarvii muuta kuin taustalle kisabiisit soimaan, poppareita ja ehkä lasin kuoharii. Sitten rakkaani viereen, jonka kanssa on perinteisesti kaikki UMK jaksot katsottu biisit tiukasti kommentoiden ja fiilistelen..

 6. Noora kommentoi:

  Valvojaisiin tarvitaan tietysti TV

  Puhelin, jonka avulla voi äänestää suosikkiaan

  Yleisöä, jotta kisan kulkua voi kommentoida

  UMK-juomapeli ja tunnelmaa nostattavaa sihi-juomaa

  Olohuoneen jonka lattialla on tilaa tanssimuuveille :)

  Ja kaikki nämä ideat…. löytyy mun mielikuvituksestani!! uuu..uuu…uuuu.. :)

 7. Mama Africa kommentoi:

  Vähemmän on enemmän UMK-valvojaisissa. Lesti simaa, puhtaita pyyhkeitä, tuulikone ja jokunen vihreä apina riittänee. Hifistelijät vaatinevat television. Se heille suotakoon.

 8. Tööt kommentoi:

  Täydellisiin valvojaisiin kuuluu hyvää seuraa, paljon naposteltavaa ja iloinen tunnelma! Viisutunnelmaa voi kohottaa jo etukäteen kuuntelemalla suosikkejaan suomen edustajista vuosien varrelta. Jos porukka koostuu pitkäaikaisista viisufaneista, voi myös järjestää leikkimielisiä kilpailuja joissa testataan omaa ja kavereiden euroviisutietämystä. Voittajille luvassa yllätyspalkintoja!

  Itse kisojen alkaessa kokoonnutaan TV:n ääreen kannustamaan omia suosikkeja. Tarjolla on jokaisen edustajan tyyliin sopivia herkkuja; esim. Madcraftia kuvaisivat parhaiten värikkäät hedelmäkarkit, MIAU:lle sopivin karkki taas olisi jotakin kovaa ja kirpeää (ei kuitenkaan mitään huumeita!). Hanna Skyn fanit puolestaan voivat herkutella taivaallisen ihanilla suklaakonvehdeilla.

  Finaalin aikana kukin antaa pisteensä joka kappaleelle. Siitä voi tehdä vielä hauskempaa pisteyttämällä erikseen laulun, esityksen, sanoitukset, esiintymisasut ja mitä muuta ikinä keksiikään…

  Ja sitten ei kuin vain innolla Köpiksen viisuja odottelemaan! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.