UMK14: Johtolankoja kuuteen ensimmäiseen kilpailukappaleeseen

Rosvot tykkää uudesta kotimaisesta musiikista. Rosvot tykkää Euroviisuista. Loogisena jatkumona Rosvot tykkää myös Uuden Musiikin Kilpailusta.

Tunne on molemminpuolinen. Rosvot tekee yhteistyötä UMK:n kanssa ja seuraa 12 kilpailijan kamppailua niin lavan takana kuin yleisönkin joukossa.

Uuden Musiikin Kilpailussa etsitään parasta suomalaista kappaletta ja esiintyjää. Voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa. Kilpailijat julkistetaan suorassa lähetyksessä osoitteessa yle.fi/umk tiistaina 10.12. klo 12.

UMK:n Instagram-tilillä on jo vihjailtu, miltä kilpailijat näyttävät. Nyt on meidän vuoromme paljastaa, miltä kappaleet kuulostavat. Rosvojen sikariporras kuunteli kuusi ensimmäistä kilpailukappaletta.

***

teaser1

Jo ensimmäinen kilpailukappale sai Jyrin sanomaan ooh lala!  Goldfrappin lisäksi sikariportaan korviin jäi soimaan toinen kova g – Garbage.

***
teaser2

Artisti numero kaksi  voisi ainakin tämän kuvan perusteella jakaa hattukokoelmansa Bruno Marsin kanssa. Lieneekö juuri hattua syyttäminen tahi kiittäminen siitä, että kilpailukappaleessa on kuultavissa kaikuja tästä biisistä:

***

Kilpailukappale numero kolme toi Annan mieleen Liekin menevän, radioystävällisen puolen. Soittolistalla näiden kappaleiden perään asettuisi viime vuonna Uuden Musiikin Kilpailuun osallistunut Atlético Kumpula.

***
teaser4

Neljännessä kilpailukappaleessa mennään lujaa. Kappale kuulostaa hieman LCD Soundsystemin All My Friendsiltä. Siis jos Paramore coveroisi sen 30 Seconds to Marsin kanssa.

***
teaser5

Viidennen kilpailijan kannattaa olla varuillaan: Destiny’s Childista tuttu Kelly Rowland voi tulla hetkenä minä hyvänsä anelemaan kappaletta repertuaariinsa. Tomin mukaan myös Rita Ora saattaa pyöriä apajilla.

***

Kuudes kilpailukappaleon täynnä naisenergiaa sen puhtaimmassa muodossa. Biisissä Bootylicious kohtaa Nylon Beatin hitit. Genreittäin lajitellussa levyhyllyssä artisti sopii Ronyan ja Jannika B:n väliin.

***

Postauksen kuvat ovat UMK:n Instagram-tililtä, missä kilpailijoiden henkilöllisyyksiä arvuutellaan vielä tämän viikon ajan. Loput kilpailukappaleista ruoditaan Rikospaikalla viikon päästä, 9.12.